Prvo gren slem finale za Kanađanina 1

Miloš Raonić i Endi Marej došli su do finala Vimbldona nakon što je Kanađanin savladao Rodžera Federera, a drugi teniser sveta bio bolji od Tomaša Berdiha.

Meč u petak bio je prvo polufinale Vimbldona koje Federer nije uspeo da dobije (odigrao je deset do sada, a sedam puta je osvojio turnir), dok je Raonić pobedom nakon borbe u pet setova došao do svog prvog gren slem finala.

– To što je na drugoj strani Rodžer Federer svako mora da skloni sa strane što je pre moguće. On je ostvario neke od najvećih uspeha u istoriji tenisa, igrate protiv ovog Rodžera sada, a ne onog koji je bio u prošlim godinama. Pokušavaš da se fokusiraš na ono što treba da uradiš, da ne potrošiš previše vremena razmišljajući o njemu. Moram prvo da mislim na sebe – rekao je Kanađanin nakon meča.

NJegov protivnik u nedelju Endi Marej biće odmorniji za finalni duel, pošto je Tomaša Berdiha savladao ubedljivo sa 3:0. Škot će imati i publiku na svojoj strani, ali Raonić kaže da mu to neće smetati.
– Suočavate sa onim sa čime treba da se suočite. Pre svega, moram da se suočim sa samim sobom, a onda sa Endijem, pokušaću da ne razmišljam o onome na šta ne mogu da utičem – zaključio je Raonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari