PSV drakonski kaznio huligana koji je napao Dmitrovića - 40 godina zabrane ulaska na stadion 1Marko Dmitrović. Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Doživeo je Marko Dmitrović neprijatnost na golu Sevilje, na stadionu PSV domaći huligan upao je na teren pred sam kraj meča, okomivši se na srpskog golmana. Zbog takvog postupka do pozne starosti više neće moći da uživo posmatra mečeve svog voljenog kluba.

Pomenuti duel u Ligi Evrope odigrao se 23. februara. Iako nijednim potezom nikoga nije provocirao, Marko Dmitrović doživeo je neprijatnost od strane domaćeg huligana koji je upao na teren i pokušao da ga udari.

Ostao je dokazani golman pribran, munjevito je onesposobio huligana, koji je naknadno izveden sa stadiona.

Ovakav čin na sportskoj manifestaciji motivisao je Holanđane da se konkretnije pozabave huliganizmom na svojim stadionima, koji nije baš toliko redak, naprotiv.

U nameri da pomenuti huligan bude primer ostalima, koji su, potencijalno u njemu videli uzora, određena mu kazna na 40 godina zabrana prisustva na stadionima.

Holandski gigant, takođe, želi da pokrene i postupak za naknadu štete po klub od strane huligana koji je trenutno na izdržavanju tromesečne zatvorske kazne, od kojih je jedna uslovno.

Incident se dogodio 23. februara u Ajndhovenu. Tom prilikom Dmitrović je dobio jednu ogrebotinu, dok je utvrđeno da je huligan imao 1,6 promila alkohola u krvi.

Nažalost, isti počinilac, imao je u dva navrata već zabranu prisustva utakmicama. Poslednja je bila aktuelna i u trenutku održavanja pomenutog meča PSV-Sevilja.

Inače, Dmitrović je danas bio aktuelna i zbog toga što je selektor Srbije, Dragan Stojković, otkrio da je golan Sevilje odlučio da više ne brani za svoju zemlju, kako bi se posvetio klupskim obavezama.

Dmitrović je ponikao u Crvenoj zvezdi; godinama već gradi karijeru u inostranstvu, a za Srbiju je branio 19 puta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari