PSV plaća siću UEFA zbog fizičkog napada njegovog navijača na Marka Dmitrovića 1EPA-EFE/OLAF KRAAK

Suprotno svojoj rigorzonoj politici kažnjavanja navijačkih incidenata, Evropska fudbalska federacija progledala kroz prste klubu iz Holandije.

Ničim izazvan upad na teren jednog navijača PSV-a i nasrtaj na srpskog golmana Marka Dmitrovića, tokom februarskog meča Lige Evrope tima iz Ajndhovena i njegove Sevilje, zgrozio je svet i pokrenuo više postupaka protiv huligana. Jedan su vodili i disciplinci UEFA, da bi na kraju presudili da je domaćin pomenutog duela dužan samo da im plati tričavih 29.375 evra. I zatvori jedan deo tribina sledećom prilikom.

Što je mnogo iznenadilo, imajući u vidu činejnicu da u evropskoj „kući fudbala“ u Nionu imaju nultu toleranciju prema ovakvim i sličnim ekcesima, pa čak i za mnogo bezopasnije prestupe. U isto vreme, sam klub i sudske vlasti u Holandiji bili su mnogo rigorozniji. Istina prema samom akteru ataka na doskorašnjeg reprezentativca naše zemlje, koji se snašao i oborio napadača na travu.

PSV je još ranije zabranio navijaču ulazak na stadion u trajanju od 40 godina, dok ga je država osudila na tri meseca zatvora, od čega 30 dana uslovno, plus mu izrekla zabranu pristupa eriji „Filips“ stadiona u sledeće dve godine. Takođe, klub iz Ajndhovena mu traži naknadu za pretrpljenu štetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari