PSŽ deklasirao Bajern, Čelsi preokretom srušio Atletiko Madrid 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT, EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Utakmicama u grupama A, B, C i D završeno je drugo kolo Lige šampiona, a u meču dana fudbaleri Pari Sen Žermena lako su izašli na kraj sa Bajernom iz Minhena, slavivši sa 3:0 na „Parku Prinčeva“.

Bavarce je već u drugom minutu „načeo“ Dani Alveš preciznim udarcem sa deset metara, pošto je po levom krilu odbranu „promešao“ Nejmar poslavši loptu usamljenom sunarodniku, te ovom nije bilo teško da zatrese mrežu Svena Ulriha.

Na 2:0 povisio je Kavani nakon pola sata igre preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca, pa je nemoćni Ulrih ponovo morao da vadi loptu iz mreže.

Kilijan Mbape je bio jedan od najboljih igrača u redovima oba tima, a pored drugog, namestio je i treći gol svog tima, ovoga puta Nejmaru kome sa sedam metara nije bilo teško da pošalje loptu pod prečku.

Ovim trijumfom PSŽ je pokazao svu snagu koja ga krasi i sa pravom slovi za jednog od najvećih favorita za podizanje „ušatog“ trofeja na kraju sezone.

Bajernu nisu pomogli ni čak 18 izvedenih udaraca iz ugla, pa je mreža Alfonsa Areole ostala netaknuta, a očito je da predstoji težak posao Karlu Anćelotiju u nameri da nemačkog giganta vrati na staze ne tako davne dominacije.

U drugom meču B grupe Seltik je iznenađujuće lako slavio u Belgiji protiv Anderlehta i napravio krupan korak ka „cementiranju“ treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u Ligi Evrope na proleće.

U grupi A Mančester junajted je ponovo pokazao klasu i dominantnom pobedom jasno stavio do znanja da se preostale tri ekipe mogu boriti samo za drugo mesto.

Ovoga puta je ubedljivo savladan CSKA iz Moske i to rezultatom 4:1, a dominirao je dvostruki strelac Rumelu Lukaku, dok su se po jednom „upisali“ i Marsial i Miktarijan.

Marsijal je briljirao sa dve asistencije, a počasni pogodak za domaće postigao je Kučev u poslednjem minutu utakmice.

Na drugoj strani kontinenta Bazel je razmontirao Benfiku upisavši prvu „petardu“ u svojoj istoriji u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju, a „pet minuta“ slave imao je brzonogi francuski internacionalac Oberlan, koji je dva puta matirao Žulija Cezara, a svojom kretnjom zadavao brojne probleme štoperskom tandemu Luizao-Žardel.

Strelci preostalih pogodaka bili su Lang, Folfsvinkel i Riveros, a portugalski tim je ostao sa igračem manje u 62. minutu kada je desni bek Almeida pogibeljno startovao nad Suhijem.

Ovim porazom Benfika je praktično izgubila šanše da prođe u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je i dalje bez bodova, a tek joj predstoji duel sa Junajtedom u narednom kolu.

U C grupi Čelsi je napravio pravo malo iznenađenje slavivši 2:1 na Vandao Metropolitanu protiv izuzetno jakog i uigranog Atletiko Madrida. David Luiz je skrivio jedanaesterac koji je u 40. minutu realizovao Grizman, da bi u drugom delu igre „Plavci“ potpuno preokrenuli rezultat.

Prvo je Morata u 60. minutu iskoristio predivan centaršut Edena Azara i glavom samo „liznuo“ loptu dovoljno da ona završi u daljem uglu gola Jana Oblaka, a u poslednjim trenucima utakmice rezervista Miču Bačuai donosi sva tri boda Konteovim izabranicima.

PSŽ deklasirao Bajern, Čelsi preokretom srušio Atletiko Madrid 2

U drugom meču ove grupe Roma je kao gost savladala Karabag sa 2:1. „Vučica“ je do nedostižne prednosti došla u prvih 15 minuta utakmice preko Manolasa i Džeka, a Karabag je u 28. minutu iskoristio grešku Gonalona na svojoj polovini terena i preko Enrikea smanjio rezultat, no bez previše izglednih šansi do kraja susreta.

U D grupi Barselona i Juventus su upisali lake pobede nad Sportingom, odnosno Olimpijakosom.

Barsa je do minimalne pobede došla preko Suareza u 47. minutu utakmice, dok je Juventus tek u kasnoj fazi drugog poluvremena uspeo da „slomi“ otpor tima iz Pireja i preko Iguaina i Mandžukića „upiše“ prvu pobedu u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari