PSŽ se miri sa Embapeovim prelaskom u Real, odredio i cenu 1Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Prošlog leta su mogli da uzmu 200.000.000 evra a sada će morati da se u Parizu pomire sa time da će do kraja narušti odnose sa Real Madridom.

Al Hilal je pokušao istorijskom ponudom da privuče Kilijana Embapea na jednu sezonu i time iskompenzuje gubitak najboljeg igrača Pari Sen Žermenu, međutim francuski reprezentativac je odlučan da posle Pariza karijeru nastavi isključivo u Madridu.

Juče je i definitivno odbio opciju prema kojoj bi za samo jednu sezonu zaradio više od 300.000.000 evra što je uverilo vlasnike PSŽ
-a da sebe isključivo vidi u dresu Reala.

S tim u vezi, danas francuski mediji otkrivaju i da je klub odredio visinu obeštećenja za Madriđane ukoliko ovoga leta žele da ga angažuju – čak 250.000.000 evra.

Za igrača kojem narednog leta ističe ugovor, previše pa čak i kada je u pitanju sjajni Kilijan Embape. Jasno je da „kraljevski klub“ ne namerava da izdvoji toliki novac, naročito ako se zna da je prošlog leta Parižanima na ime obeštećenja nudio 200.000.000 evra, što francuski klub nije prihvatio.

Parižani pokušavaju da se reše Embapea i to će činiti sve do 31. avgusta kada bi francuski fudbaler trebalo da primi bonus za lojalnost u iznosu od čak 90.000.000 evra, što je iznos koji je dogovoren prošlog leta kada je Embape produžio ugovor sa „svecima“.

Ako bi ostao u klubu do narednog leta, reprezentativac Francuske bi PSŽ koštao nestvarnih 192.000.000 evra bruto, a verovanto bi čitavu sezonu proveo na tribinama.

Upoznati su i u Realu sa svim odredbama u ugovoru između Embapea i PSŽ-a. Verovatno će sačekati kraj avgusta za intenziviranje pregovora kada bi trebalo da smanje iznos za obeštećenje. Madriđani ne nameravaju da plate više nego što su bili spremni da uzdvoje prošlog leta.

Francuski mediji pišu i da bi PSŽ i Embape na kraju mogli da podele iznos isplaćen za obeštećenje, ukoliko Kilijan napusti Park prinčeva pre 31. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari