Puno posla, premalo vremena 1Foto: FK Partizan

Stara narodna mudrost kaže da se na muci poznaju junaci, ali da je mogao da bira teško da bi Zoran Mirković za svoj trenerski debi u Partizanu izabrao baš prvi meč druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa Nordsjelendom.

Ne zato što je tim iz Danske nekakav fudbalski bauk, naprotiv, nego zbog toga što je imao svega tri treninga fore do večerašnjeg gostovanja da psihički podigne ekipu demoralisanu serijom slabih partija u Evropi i kod kuće, odnosno krene sa zapušavanjem rupa u fudbalskoj zaostavštini smenjenog Miroslava Đukića.

Neustrašivost i borilački duh su one crte fudbalskog karaktera koje su čuvenog Batu izdvajale u odnosu na ostale dok se kao štoper sam rvao sa protivničkim špicevima, ali nije isto motriti na jednog, dva igrača i odgovarati za ono što njih 11 (ne)radi na terenu. Pogotovo u klubu kakav je Partizan, gde se posle ere LJubiše Tumbakovića trenerima često nisu praštali ni uspesi, a kamoli rezultatski podbačaji i neispunjeni planovi. Naročito u sezoni od koje vrlo nesamokritična i bez pokrića samozadovoljna uprava i nemali broj cepidlaka među „grobarima“ očekuju povratak šampionske titulu u Humsku i ponovni plasman u LE, gde je „parni valjak“ sa Đukićem „prešao igricu“, doguravši do nokaut faze.

Nekadašnji potpredsednik crno-belih, u vreme Dragana Đurića, i sportski direktor u Fudbalskom savezu Srbije, dok je njime komandovao Zvezdan Terzić, nema dugu kilometražu u sadašnjem poslu, pri čemu su vođenje niželigaša Sinđelića i ispomaganje Tumbakovića u stručnom štabu selekcije Crne Gore jedna totalno drugačija dimenzija u odnosu na preuzeti rad pod konstantnom lupom javnosti. A ista je radoznala da vidi kako će to bivši defanzivac Juventusa, Atalante i Fenerbahčea zategnuti odbranu crno-belih, povezati pokidane niti na sredini terena i, više od svega, popraviti realizaciju, jer Gomeš, Ožegović, Janković i ostali daju golove „jednom u sto godina“. Uz Tantalove muke i(li) pomoć rivala.

Biće zanimljivo videti i da li će, suprotno od Đukića, koristiti „čvrstu ruku“ u konsolidaciji stanja u svlačionici, ali i kako će kontrolisati svoju burnu energiju i naviku da odustane kada vidi da to što čini više nema više smisla ili podršku, jer Mirković nije od onih što nikada ne talasaju. Ovog puta vreme mu nije saveznik. Šta više tera ga na ekspresno delanje, jer je borba za LE ušla u završnu fazu, nema se novca za tzv. top pojačanja, a Crvena zvezda već beži pet bodova u večitoj trci u dvoje za primat u srpskom klupskom fudbalu.

„Prvi mačići se u vodu bacaju“ ne važi u slučaju Mirkovića i Partizana.

Zakarić na spisku putnika

Posle promocije koja je na stadionu Partizana poslednje pojačanje crno-belih Goran Zakarić se priključio prvom timu u SC Partizan – Teleoptik.

„Prvi utisci su zaista fenomenalni kako svaki igrač samo može da poželi. Prihvatili su me kao svog svi od igrača, stručnog štaba do osoblja na Teleoptiku. Najviše vremena provodim sa Ognjenom Ožegovićem, jer se znamo od ranije, a sa kojim sam i cimer na Teleoptiku. Mnogo mi je pomogao oko svega u klubu. On me je dočekao, uveo na centar, upoznao sa saigračima. Ja sam jedva čekao da se priključim ekipi i obučem crno-beli dres koji je san mnogih dečaka i momaka. Srećan sam što sam tu i nadam se da ću pomoći ekipi“, rekao je Zakarić.

Kiks Partizana protiv Mladosti je posmatrao sa tribina.

„Gledao sam utakmicu uživo, prvi put na stadionu. Nažalost nismo pobedili, ali sam siguran da će sve biti bolje iz dana u dan i da ćemo naći pravu igru za dobar rezultat“.

Partizan sutra gostuje Nordsjalendu u Danskoj, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

„Neizmerno sam srećan što sam prijavljen za taj meč. Nadam se da ću dobiti priliku da pomognem ekipi i zaista bih dao sve od sebe. Očekujem dobar rezultat i prolazak u plej-of“, rekao je Zakarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari