Leto iza nas obeležili su brojni veliki evropski transferi, među kojima su najzvučniji prelazak Tjerija Anrija u Barselonu, Fernanda Toresa u Liverpul, dva portugalska vunderkinda Nanija i Andersona, kao i Teveza u Mančester… Klubovi nisu žalili novca kako bi se pojačali za predstojeću sezonu, a koliko je ko dobro pazario i da li će se novopridošle zvezde snaći u okršaju sa gigantima Starog kontinenta videćemo već večeras kada startuje nova sezona Lige šampiona, 53.

Leto iza nas obeležili su brojni veliki evropski transferi, među kojima su najzvučniji prelazak Tjerija Anrija u Barselonu, Fernanda Toresa u Liverpul, dva portugalska vunderkinda Nanija i Andersona, kao i Teveza u Mančester… Klubovi nisu žalili novca kako bi se pojačali za predstojeću sezonu, a koliko je ko dobro pazario i da li će se novopridošle zvezde snaći u okršaju sa gigantima Starog kontinenta videćemo već večeras kada startuje nova sezona Lige šampiona, 53. po redu. Večeras su na programu mečevi u grupama A, B, C i D. Aktuelni evropski prvak Milan, u okviru grupe D večeras kreće u odbranu titule, a ugošćava Benfiku i sudeći po kvalitetu dva tima, trebalo bi da pred svojim navijačima ubeleži prve evropske bodove. Pored njih na teren će i Šahtjor naših Igora Duljaja i Zvonimira Vukića koji dočekuje škotski Seltik.

Parovi prvog kola

(večeras): Marselj – Bešiktaš, Porto – Liverpul

(večeras): Čelsi – Rozenborg, Šalke – Valensija

(večeras): Real Madrid – Verder, Olimpijakos – Lacio

(večeras): Milan – Benfika, Šahtjor – Seltik

(sreda): Rendžers – Štutgart, Barselona – Lion

(sreda): Roma – Dinamo Kijev, Sporting – Mančester junajted

(sreda): PSV – CSKA, Fenerbahče – Inter

(sreda): Arsenal – Sevilja, Slavija – Steaua

I evropski viceprvak večeras će na scenu. Liverpul, pobednik LŠ iz 2005. ide u goste Portou, šampionu iz 2004. godine. Najzvučnije letošnje pojačanje crvenih je bivši golgeter madridskog Atletika Fernando Tores, koji se, sudeći prema prvim mečevima u Premijerligi vrlo dobro snašao u novoj sredini, ali pravi izazovi mu tek predstoje. Sa druge strane, Porto nije mnogo menjao sastav, jedna od pridošlica je Milan Stepanov, nije to ekipa koja cilja titulu, ali sa njima se nikad ne zna, zato će izabranici Rafe Beniteza na stadionu Dragao morati biti veoma oprezni, pogotovo kada se zna da Porto na svom terenu nikada nije izgubio od Engleza, a već su tu gostovali svi iz „velike četvorke“ engleskog fudbala.
Drugi meč ove grupe, između Marselja i Bešiktaša na prvi pogled ne privlači mnogo pažnje, ali ga svakako ne treba potceniti.
Čelsi, koji nikako da se popne na evropski tron, a svake sezone najavljuje pohod na njega, večeras ugošćava Rozenborg. Žoze Murinjo ovoga puta nije mnogo istrošio gazdu Abramoviča pa se uglavnom oslanja na stare snage, predvođene Terijem i Lampardom. U okviru drugog meča B grupe Valensija čije je najzvučnije pojačanje Nikola Žigić, ide na noge Šalkeu. Međutim, zbog aktuelne povrede defanzivca tima iz Gelzenkirhena Mladena Krstajića i tek zalečene ozlede napadača „slepih miševa“ izostaće mali „srpski derbi“.
Najtrofejniji klub na planeti, madridski Real na Bernabeuu dočekuje Verder Duška Tošića. Bremenci nisu naročito dobro počeli sezonu u Bundesligi, nasuprot Madriđanima, koji drže čelnu poziciju na tabeli, a gledajući pojačanja koja je „kraljevski“ klub angažovao letos, ekipa Bernda Šustera je favorit u ovom meču. Grčki Olimpijakos sa Predragom Đorđevićem i Darkom Kovačevićem, nije štedeo u ovom prelaznom roku i pokušaće da ove sezone ode korak dalje od grupne faze, a prva prepreka ka ostvarenju tog cilja je Lacio Aleksandra Kolarova, koji stiže u Grčku. Svi mečevi počinju u 20.45, a TVB92 će direktno prenositi meč iz Madrida. Podsetimo, ovosezonsko finale će se igrati u Moskvi maja 2008.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari