Radonjić: Budućnost je u dobrom ritmu 1Dejan Radonjić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkašima Crvene zvezde preostale su još tri utakmice do kraja regularnog dela ABA lige. Crveno-belima je potrebna jedna pobeda kako bi potvrdili lidersko mesto pred start plej-ofa. Prvu priliku imaće u subotu protiv Budućnosti u Podgorici (21.00).

Posle mečeva sa Partizanom, Crvena zvezda je godinama unazad razvila veliki rivalitet protiv Budućnosti.

Subotnji meč u Podgorici biće njihov 52. međusobni u regionalnim okvirima.

U odnosu na neke prethodne godine, uprkos tome što su karte rasprodate, ne bi trebalo da bude tenzičan, sobzirom na to da Budućnost ne može ugroziti prve dve pozicije.

“ Posle izuzetno napornog ritma trudili smo se da osvežimo tim, očekuju nas još tri meča do kraja regularnog dela sezone, prvi je protiv ekipe Budućnosti koja je u dobrom ritmu nakon nekoliko vezanih pobeda. Trudićemo se da odigramo najbolje moguće u ovom trenutku“, poručio je trener Dejan Radonjić.

Očekivanja je izneo i Marko Simonović.

„Očekuje nas teška utakmica sa timom koji ove sezone ima najveće ambicije što je pokazao dosadašnjim igrama. Vezali su nekoliko pobeda u prethodnom periodu i igraju ovaj mec na svom terenu gde će imati podršku svojih navijača. Sa naše strane želimo da odigramo dobru utakmicu da odgovorimo na energiju koja će sigurno biti prisutna kod igrača Budućnost. imamo jos tri utakmice koje nadoknadjujemo i zna se da nam je za osnovni cilj do koga je bilo jako teško doći sa svim obavezama u EL i problemima koje smo imali, potrebna još jedna pobeda“, rekao je Simonović.

Crveno beli se nakon odigrane utakmice u Podgorici vraćaju u Beograd, a već u sredu očekuju ih i zaostali meč protiv ekipe Borca u Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari