Radonjić definitivno preuzeo Panatinaikos 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Klub iz Atine ozvaničio dolazak doskorašnjeg trenera Crvene zvezde.

Pregovori su potrajali samo nekoliko dana, a njihov rezultat je dvogodišnja saradnja crnogorskog košarkaškog stručnjaka i grčkog velikana.

„Veoma sa sam srećan i uzbuđen što sam deo velike familije Panatinaikosa, jedan od najbitnijih klubova u Evropi. Želim da zahvalim ljudima u klubu za ukazano poverenje, to znači. Sve nas čeka veliki posao i uveren sam da zajedno možemo da uradimo velike stvari u skladu sa renomeom Panatinaikosa“, rekao jeDejan  Radonjić za zvaničan sajt kluba.

Novi strateg PAO osvojio je prošle sezone ABA ligu, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća sa crveno-belima, imao je i ponudu kluba sa Malog Kalemegdana, ali ovaj nije uspeo da zadrži kosiur ekipe, na čemu je insistirao.

Radonjić je trenersku karijeru počeo na klupi Budućnosti 2006. godine. Potom je usledio prvi mandat na klupi Zvezde koji je trajao od 2013. do 2017. godine. Posle Beograda se preselio u Minhen gde je vodio Bajern sa kojim je takođe osvajao trofeje, a od 2021. se vratio na Mali Kalemegdan.

Sa Zvezdom je uzeo (po) pet ABA liga, Superliga i Žućkovih levica u Kupu Radivoja Koraća. Biće upamćen i ka trener s najviše utakmica i pobeda na klupi crveno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari