Radonjić doveo Nejta Voltersa u Panatinaikos 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Dejan Radonjić važi za trenere koji vole da sarađuju sa igračima koje odlično poznaju i sa čijim karakterima su upoznati. Navike koje je stekao u Crvenoj zvezdi, praveći sjajne rezultate u dva mandata, crnogorski stručnjak polako prenosi i u novoj sredini – Panatinaikosu. Nakon što nije uspeo da ugovori saradnju sa Nikom Kalatesom, Radonjić se okrenuo dobro poznatom licu – Nejtu Voltersu. Prema poslednjim informacijama, dve strane su se dogovorile, tako da će Amerikanac karijeru nastaviti u prestonici Grčke.

Radonjić je u oba mandata u Crvenoj zvezdi sarađivao sa Nejtom Voltersom. Amerikanac važi za osobu blage naravi sa kojojm nije teško raditi.

Odličan odnos novi trener Panatinaikosa i iskusni plejmejker imali su prošle sezone u Crvenoj zvezdi. Amerikanac je imao nemerljiv doprinos u osvajanju ABA lige, kao i Kupa Radivoja Koraća. Nije učestvovao, potom, u Košarkaškoj ligi Srbije zbog privatnih obaveza.

Između dva mandata u Zvezdi, tokom sezona provedenih u Makabiju, Uniksu i Žalgirisu, Volters je mnogo napredovao u gotovo svim segmentima igre, prevashodno u igri jedan na jedan. Prošle sezone je u ABA ligi prosečno beležio 8,3 poena i 3,5 asistencija, dok je u Evroligi imao i zapaženije brojke (10,9 poena i 3,6 asistencija).

Dužina trajanja ugovora sa Panatinaikosom još uvek nije poznata, ali je sigurno da će u narednoj takmičarskoj godini Paris Li i Nejt Volters činiti tandem plejmejkera u redeovima atinskih zelenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari