Radonjić odustao od Kalatesa, na radaru Nejt Volters 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Dolaskom u Panatinaikos, Dejan Radonjić bio je svestan posla sa kojim će se susresti prilikom formiranja ekipe za narednu sezonu. Crnogorskom stručnjaku trenutno je u fokusu rešavanje problema na mestu organizatora igre. Imao je ideju doskorašnji trener Crvene zvezde da vrati Nika Kalatesa u Atinu, međutim, zahtevi reprezentativca Grčke su takvi, da se Radonjić okrenuo drugim rešenjima. Grčki mediji pišu da mu je trenutno u fokusu Nejt Volters.

U dva mandata, Radonjić i Volters imali su odličnu saradnju u Crvenoj zvezdi. Amerikanac je naročito prošle sezone bio od koristi na mestu organizatora igre.

U odnosu na prvi period na Malom Kalamegdanu u sezoni 2016/17, Volters je napredovao u gotovo svim elementima igre, naročito u izolacijama i igri dva na dva.

Radonjić je svestan da bi momak iz Minesote pristao na manje finansijske uslove u odnosu na Kalatesa, koji je odbio ideju da potpiše dvogodišnji ugovor za 2,7 miliona evra.

Takođe, s obzirom da je pod ugovorom sa Barsleonom, Katalonci su Panatinaikosu tražili milion evra na ime obeštećenja kako bi pustili iskusnog pleja u Atinu. Kalates je, pritom, od Panatinaikosa tražio 4,5 miliona evra za tri sezone i nije želeo da spusti zahteve za nekih 500 hiljada evra, posle čega su kontakti prekinuti.

PAO aktivno traži i rešenja na gotovo svim pozicijama, s obzirom na to da je do sada doveo samo pleja Parisa Lija i darovitog beka/nisko krilo Panajotisa Kalaicakisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari