Radonjić: Uz pomoć navijača do pobede nad šampionom Evrope 1Dejan Radonjić. Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da utakmica sa Efesom nema rezultatski značaj, ali da to ne znači da njegov tim u ovaj meč ulazi bez motiva da prikaže svoj maksimum.

Crveno-beli u petak (21.00 sati) dočekuje aktuelnog šampiona u utakmici 34. kola, poslednjem meču srpskog šampiona u ovosezonskom izdanju Evrolige.

„Igramo protiv aktuelnog prvaka Evrope, koji u nastavku evroligaškog takmičenja ima mogućnost da odbrani titulu. Potpuno je jasno o kom se kvalitetu tu radi. Daćemo sve od sebe kako bismo parirali ekipi Efesa, mada to nije nimalo lako i svesni smo toga. Trudićemo se da dobrom igrom pred našim navijačima završimo ovogodišnje izdanje Evrolige“, rekao je Radonjić.

On je dodao da će, uz pomoć svojih navijača, pokušati da pobedom okončaju učešće u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju.

„Smatram da je prirodno da postoji adekvatna motivacija s obzirom da se radi o evroligaškom protivniku i meču. Opet, igramo protiv šampiona Evrope, koji može to da ponovi i ove godine. Igramo pred našim navijačima, što ne treba zaboraviti. Pokušaćemo da ispariramo Efesu i probamo da meč završimo zadovoljni. Za šta će to da bude dovoljno – videćemo“.

Prvi stručnjak crveno-belih rekao je da je još uvek rano za analizu učinka u ovosezonskom izdanju Evrolige, kao i o poslednja tri duela – na gostovanjima Albi, Bajernu i Žalgirisom.

„Ovo nije najbolji momenat da se prave analize tog tipa, jer tu su bile situacije koje su nas uvele u nezgodnu situaciju, da smo iz odličnog statusa u jednom meču ostali bez jednog, pa onda u sledećem bez i drugog važnog igrača, Cirbes je već neko vreme van stroja. Ušli smo u taj niz utakmica značajno oslabljeni, bili smo spremni da odigramo najbolje što možemo, ali ako bismo analizirali malo dublje mogli bismo da pričamo i o prvom kolu, kada smo igrali bez petorice igrača. O tome treba nešto konkretno i precizno reći posle utakmice sa Efesom“.

Radonjić je najavio da bi Holins, koji je zbog povrede bio odsutan skoro mesec dana, mogao da se nađe u ekipi koja će nastupiti u meču protiv Efesa.

„Holins je u određenom trenažnom procesu, na dan utakmice videćemo da li ćemo i koliko moći da računamo na njega. Majk Cirbes i Branko Lazić i dalje su u procesu oporavka“, izjavio je trener crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari