Rafael Nadal o Novaku Đokoviću: Za mene je takmičenje protiv njega uvek bilo izazov 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

U Rijadu danas počinje „Slem šest kraljeva“, egzibicioni teniski spektakl na kojem će igrati Novak Đoković, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune i Rafael Nadal.

Novak Đoković i Rafael Nadal imaju direktno obezbeđen prolaz u polufinale, dok će se u borbi za završnicu turnira susresti Danil Medvedev i Janik Siner, te Holger Rune i Karlos Alkaraz.

Srpski as u polufinalu čeka boljeg iz duela Janika Sinera i Danila Medvedeva, dok će se Rafael Nadal odmeriti snage sa boljim iz meča Holger Rune i Karlos Alkaraz.

Turnir počinje danas i biće završen finalom u subotu, posle dana pauze u petak.

Iako turnir nema takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, Saudijci su želeli da privuku najbolje tenisere, a pobednik će dobiti šest miliona dolara.

Uoči turnira, Španac Rafel Nadal, je prokomentarisao sam dolazak u Saudijsku Arabiju.

– Već dugo nisam igrao tenis, tako da sam srećan što sam ovde kako bih se takmičio zajedno sa fantastičnom grupom igrača i dobrim prijateljima. Jedva čekam da sve počne. Ne znam šta će biti. Jasno je da će svi mečevi biti veoma neizvesni jer govorimo o najboljim igračima na svetu. Moja očekivanja nisu velika. Samo želim da budem na terenu, da budem deo turnira i da fanovi uživaju u zabavi.

Potom se osvrnuo na mogući duel sa Novakom Đokovićem.

– Suočili smo se mnogo puta u našim karijerama. Ne moramo ponovo da igramo (smeh). Za mene je takmičenje protiv Novaka uvek bilo izazov. On je veliki rival koji me je uvek gurao do maksimuma, doveo do krajnjih granica. Mislim da smo obojica osetili to guranje do limita, uključujući i Rodžera Federera. Među nas trojicom, uvek smo pomagali jedni drugima da dostignemo vrhunski nivo, uvek bili veoma teški rivali i gurali se ka novim uspesima – zaključio je on, a piše teniski sajt puntodebreak.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari