Rafael Nadal odustao od Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Španski as odlučio da sačuva telo za iskušenja na Olimpijskim igrama.

Izleda da profesionalni sat Rafaela Nadala polako otkucava poslednje teniske dane.

Španski as je, nakon eliminaicje na startu Rolan Garosa, odlučio da preskoči Vimbldon, a sve u nadi da će biti sposoban da na Olimpijskim igrama u Parizu dogura što dalje.

Njegovu odluku praktično je otkrio David Ferer, selektor reprezentacije Španije, nakon što je objavio spisak igrača za učešće na Olimpijadi.

– Nadal će doći na pripreme u dobrom stanju. Stekao je i malo samopouzdanja posle Rolan Garosa. Vimbldon? Rafa neće ići na Vimbldon – možda je malo Ferer i iznenadio javnost smelošću da nešto tako važno otkrije, a bez konsultacije sa samim Nadalom.

Rafa je takvu mogućnost najavio nakon eliminacije sa Rolan Garosa, pre svega zbog zahteva na koje je telo prinuđeno da se prilagodi u relativno kratkom vremenskom periodu, a to je prelazak sa šljake, kao najsporije, na travu, koja je najbrža podloga u svetu tenisa.

– Mislim da je teška stvar da pravim prelaze sa šljake na travu i nazad, kada dođe vreme za Igre. Mislim da ne bi bilo pametno sa moje strane da pravim tako velike promene sa podloge na podlogu – poručio je Nadal.

Nadal bi u Parizu trebalo da nastupi u singlu i dublu, zajedno sa Karlosom Alkarazom, a biće veoma interesantno saznati da li će se posle Olimpijade njegov profesionalnio put nastaviti na nekom narendom turniru ili će to biti kraj jedne fenomenalne teniske karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari