Rafael Nadal posle eliminacije od Aleksandra Zvereva: Velike su šanse da više nikada ne zaigram na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Španski teniser Rafael Nadal, koji je danas eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa u duelu sa Nemcem Aleksandrom Zverevim (6:3, 7:6, 6:3) izjavio je posle meča da mu je ovo možda bio poslednji nastup na turniru čiji je trofej osvajao 14 puta.

Nadal je 19 puta u karijeri igrao na drugom grend-slemu u sezoni, a ovo je prvi put da je 0ispao u prvoj rundi.

– Teško mi je da pričam, ne znam je li ovo poslednji put pred svima. Nisam sto posto siguran, ali ako jeste… Publika je bila sjajna tokom cele nedelje treninga. Teško mi je rečima da opišem kako sam se osećao, bilo je posebno osetiti takvu ljubav – rekao je Španac, a zatim dodao:

– Prošao sam ceo proces sa snom da se opet vratim na Rolan Garos. Prva runda nije bila baš idealna. Bio sam kompetitivan i imao šanse, ali teško je protiv sjajnog igrača kao što je Saša. Telo mi se malo bolje oseća nego pre dva meseca, ne znam hoću li opet doći ovde. Veliki procenat postoji da se više neću vratiti na Rolan Garos, ali ne mogu da potvrdim 100 posto. Možda za dva meseca kažem da je dosta i da se povlačim, ali još imam ciljeve, motiviše me da opet budem ovde na ovom terenu za Olimpijske igre.

Nadal se potom zahvalio publici koja je ovacijama pozdravljala skoro svaki njegov poen.

– Mnogo je lepih uspomena odavde, svaka godina je bila posebna, i zbog ljudi iza kulisa koji mi pomažu, ali i podrške moje porodice, prijatelja, svih koji su mi pomagali u životu. Hvala svima – izjavio je Španac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari