Rafael Nadal se povukao sa Ju Es opena: Ne bih mogao da pružim 100 odsto 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Ju Es opena, koji počinje krajem meseca u Njujorku.

„Odlučio sam da se ove godine ne takmičim na Ju Es openu, mestu na kome sam stekao sjajne uspomene. Nedostajaće mi električne i posebne noći na Ešu, ali mislim da ovoga puta ne bih mogao da pružim 100 odsto“, naveo je Nadal na društvenoj mreži X.

Poslednji grend slem turnir u sezoni igra se od 26. avgusta do 8. septembra na terenima Flašing Medouza. Nadal je osvajao četiri titule na Ju Es openu, ali je poslednji put igrao u Njujorku 2019. godine, kada je osvojio titulu.

Nadal je igrao na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je u drugom kolu singla izgubio od Novaka Đokovića, dok je u dublu zajedno sa Karlom Alkarasom stigao do četvrtfinala.

Osvajač 22 grend slem titule, koji je najavio da će ove sezone gotovo sigurno završiti karijeru, igraće na Lejver kupu u septembru u Berlinu.

On je propustio gotovo celu prošlu sezonu zbog povrede i operacije kuka, ali se na teren vratio u januaru, kada se sredinom meseca povukao sa Australijan opena zbog povrede.

Na teren se vratio u maju tokom sezone na šljaci, ali je izgubio u prvom kolu Rolan Garosa od Nemca Aleksandra Zvereva.

Nadal je preskočio Vimbldon, kako bi se pripremio na olimpijski turnir, koji se igrao na terenima Rolan Garosa, gde je osvojio 14 rekordnih trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari