Rafinja najveće pojačanje Barselone ovoga leta 1(twitter©FCBarcelona_es)

Želja da zaigra za Barselonu vodila ga je prilikom odluke da se zahvali Čelsiju na ponudi, iako je Lids mogao i više da zaradi. Pregovori dve strane su se odužili, ali je na kraju Brazilac uspeo u nameri da zaigra za katalonskog giganta.

Iako je Barselona od početka letnjeg prelaznog roka predstavila novajlije Kristensena i Kesija, uspela da produži saradnju sa Dembeleom, utisak je da je Rafinja njeno najveće pojačanje.

Ne samo zbog toga što je Lids obeštetila 58 miliona evra (uz bonuse transfer bi mogao Katalonce da košta i 70 miliona evra), pre svega jer je dovela polivalentnog igrača, brzog i tehnički nadarenog koji može da igra na obe krilne pozicije.

Rafinja je potpisao petogodišnji ugovor, a Barselona je napisala klauzulu od impozantnih milijardu evra.

U uvodnoj rečenici, na predstavljanju, Rafinja je poslao obećavajuće poruke navijačima.

„Daću svoj najbolji fudbal kako bi Barselona ponovo bila Barselonа.“

Brazilac bi trebalo nemerljivo da pomogne u želji Katalonaca da prekinu trogodišnji post u Primeri, ali i da postanu kompetitivniji u Ligi šampiona, koju nisu osovjili dugih sedam godina.

„Za mene, igranje u Barseloni je bio dečački san. Mnogi moji idoli su igrali ovde, pisali istoriju, otišli u legendu. Ako budem mogao da se pohvalim sa bar polovinom njihovih dostignuća, znaću da sam uradio nešto veliko. Počeo sam da pratim Barselonu kada je Ronaldinjo došao ovde. Prvo kao navijač, ali nastavio sam da je pratim i kada sam otišao iz Brazila. Ako budem postao pola Ronaldinja, biće to ogroma stvar. Imao je veliki uticaj na mene, kao i Deko, pa i Nejmar“, pohvalio je Rafinja i svog menadžera Deka, proslavljenog fudbalera, inače Brazilca japanskog porekla.

„Odavno sam doneo odluku. Mateu Alemani i Deko su učinili da ovaj posao uspe. Porodica me je podržala. Razgovarao sam sa Ćavijem nekoliko puta i to je bila ogroman čast za mene. Bio je fantastičan fudbaler, a sada gradi takvu karijeru i kao trener. Rekao mi je da mogu da pomognem timu. Mislim da možemo sjajno da iskombinujemo moju ambiciju da budem veliki igrač i njegove planove da budem važan deo tima.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari