Ragbi 13: Crvena zvezda ponovo prvak Srbije 1Foto: Crvena zvezda

Crvena zvezda je uspela do odbrani titulu u seniorskoj konkureniciji pobednom nad večitim rivalom Partizanom sa 52-24.

Zvezda je do četvrte titule Prvaka Srbije došla mnogo teže nekog što to rezultat na semaforu po završetku utakmice pokazivao. Igrali su crno-beli odlično skoro ceo sat. Prvo poluvreme Partizan je rešio u svoju korist sa 18-16.

Partizan je odlično otvorio utakmicu. Dario Abidinović je već u trećem minutu doveo crno bele u vodstvo od 4-0, koje je nakon uspešno izvedenog šuta na gol Džavida Jašarija povećano na 6-0. Videlo se u tim trenutcima da su igrači Partizana silno motivisani da prekinu seriju poraza u susretu sa večitim rivalom. Crvena zvezda je uspela da i pored ranog vodstva rivala sačuva mirnoću i uzvrati u 9 minutu preko Vuka Štrbca. Miloš Zogvoić je uspešno izveo šut na gol pa je rezultat u 10 minutu poravnat 6-6. Samo pet minuta kasnije Miloš Zogović napravio je solo prodor od preko 90 metara i doveo Crvenu zvezdu po prvi put u vodstvo od 12-6.

Ragbi 13: Crvena zvezda ponovo prvak Srbije 2
Foto: Crvena zvezda

Aktuelni šampion je u 24 minutu nakon odlične akcije koju je završio talentovani Valentino Milovanović stigao do osetnije prednosti od 16-6. Izgledalo je u tim trenutcima da se igra Partizana kao i mnogo puta ove sezone raspada pod naletima Crvene zvezde i da su crveno-beli ušli u svoj prepoznatljiv ritam kojim već pune dve sezone melju svoje rivale na domaćoj sceni.

Ali ovaj put Vlado Kušić je u 28 minutu vratio crno-bele u igru. Iskusni reprezentativac Srbije koji se polako vraća u formu nakon operacije meniskusa postigao je drugi esej za svoj klub, a Jašari je ponovo precizan pa se Partizan primakao na 16-12. Konačan rezultat u prvom poluvremenu postavio je Dušan Milutinović u 40 minutu. Jašari je po treći put precizan na Partizan uspeva da nakon dugog vremena dobije poluvreme protiv Zvezde i to sa 18-16.

U drugom poluvremenu razvila se prava rovovska borba na terenu. Obe ekipe smenjivale su se u naletima, ali rezultat se nije menjao sve do 53 minuta kada je Matej Bajić uspeo da ponovo dovede Crvenu zvezdu u vodstvo, ovaj put od 22-18. Radost crveno-belih trajala je samo dva minuta jer je Nemanja Manojlović svojim esejem ponovo vratio egal situaciju 22-22 ali je prednost na stranu Partizana vratio Džavid Jašari uspešno pretvorivši dodatni šut na gol iz veoma teške pozicije. Partizan po treći put vodi na utakmici 24-22. Rajko Trifunović u 60 minutu uzvraća i Zvezda ponovo vodi sa 26-24.

Novi, treći povratak Crvene zvezde kao da je potpuno odsekao igrače Partizana, koji postaju sve nervozniji. To Zvezda koristi i u 64 minutu Predraga Keglić povećava prednost Zvezde na 32-24. U 72 minutu Rajko Trifunović postiže svoj drugi esej na utakmici i praktično rešava pitanje pobednika. U istom minutu i Nikola Srbljanin zbog prigovora dobija žuti karton a zvezda vodi sa 38-24. Nije Zvezda dugo imala brojčanu prednost na terenu jer je sudija Radoslav Novaković u 75 minutu pokazao žuti karton i Milošu Zogoviću. Ipak, bilo je jasno da su se crno-beli već predali i potpuno pomirili sa porazom, tako da u poslednja dva minuta Vojislav Dedić postiže dva eseja za konačan trijumf od 52-24 i četvrtu zvezdinu titulu.

Ragbi 13: Crvena zvezda ponovo prvak Srbije 3
Foto: Crvena zvezda

Crvena zvezda – Partizan 52-24 (16-18)

Beograd 17.11.2019. Prvenstvo Srbije, Finale plej ofa. Stadion: SC Inge. Gledalaca: 150. Sudija: Radoslav Novaković (Beograd). Pomoćnici: Stefan Stamenić, Đorđe Divić (oba Beograd). Žuti karton: Nikola Srbljanin (Partizan 1953) 71 min. Miloš Zogović (Crvena zvezda) 75 min.

Poeni za Crvenu zvezdu: 9 eseja: Vuk Štrbac 10 min, Miloš Zogović 15 min, Valentino Milovanović 24 min, Matej Bajić 53 min, Predrag Keglić 64 min, Rajko Trifunović 60 i 72 min, Vojislav Dedić 79 i 80 min. Golovi: Miloš Zogović 5/7, Natan Tape 1/1, Vuk Štrbac 1/1.

Poeni za Partizan 1953: 4 eseja: Dario Abidinović 3 min, Vlado Kušić 28 min, Dušan Milutinović 40 min, Nemanja Manojlović 55 min. Golovi: Džavid Jašari 4/4.

Crvena zvezda: Miloš Zogović, Valentino Milovanović, Velibor Srećković, Danijel Vodson, Rajko Trifunović, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić, Slobodan Manak, Vuk Štrbac, Natan Tape, Matej Bajić, Predrag Keglić, Aleksandar Đorđević. Rezerve: Uroš Matrinović, Mark Pulen, Marko Janković, Denis Čengaj.
Ragbi lig klub Crvena zvezda. Šampion Srbije za 2019 godinu

Partizan 1953: Dragan Janković, Nemanja Manojlović, Nikola Srbljanin, Velibor Karanović, Boban Janković, Branko Čarapić, Aleksandar Pavlović, Dario Abidinović, Mihailo Ilić, Mihailolo Stoiljković, Dušan Milutinović, Vlado Kušić, Džavid Jašari. Rezerve: Vanja Nenadović, Jasmin Bibić, Stefan Milenković, Dušan Đirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari