Razišli se Đoković i Vajda 1 EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Nisu poznati razlozi prekida saradnje slovačkog trenera i srpskog tenisera.

Otkako se timu srpskog tenisera priključio Goran Ivanišević smanjen broj turnira na kojima je prisutan Marjan Vajda, pa opet teniski svet ostao je zatečen vešću Sport kluba o raspadu tandema koji je ispisao neke od najneverovatnijih stranica istorije „belog sporta“.

Dok se ne oglase i objasne da li se radi o privremenom ili konačnom prekidu saradnje, ostaje samo da se nabrajaju njihova zajednička dostignuća.

Na istom poslu su se našli daleke 2006. godine, pred Rolan Garos i skupa ga obavljali je sve do danas, a Vajda nije bio prvi trener samo od 2013. do 2016. godine, kada je ostao u Đokovićevom timu ali je komandu prepustio Nemcu Borisu Bekeru.

Neverovatni Slovak, manje ili više, stoji iza svih 20 osvojenih grend slem turnira, tačnije devet titula Australijan opena, dve krune Rolan Garosa, šest trofeja ViImbldona i tri pobednička pehara US Opena.

Osim toga je bio ključni deo Novakovog tima tokom svih pet osvojenih finalnih mastersa sezone, a sa Novakom je kao prvi trener uzeo neverovatnih 37 titula na Masters 1.000 turnirima.

Vajda je i sam bio teniser i nastupao je za reprezentaciju Čehoslovačke, a pre Novaka je radio sa Dejvis kup reprezentacijom Slovačke, kao i sa nekadašnjim šestim reketom sveta Karolom Kučerom.

Đokovićev tim napustio je samo 57-godišnji njegov teniski otac i prijatelj, kako je stalno isticao, pa će mu idalje pomagati trener Goran Ivanišević, fizioterapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, te kondicioni trener Marko Paniki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari