Real čeka Partizan jači za dva oporavljena organizatora igre 1EPA-EFE/MARISCAL

Kraljevići u seriju evroligaških mečeva sa srpskim klubom ulaze jači na poziciji plejmejkera.

Serhio Ljulj i Vilijams Gos završili su bolovanje od nekoliko nedelja i moći će da organizuju napadačke akcije madridskog Reala u seriji četvrtfinalnih duela sa Partizanom.

Počev od 25. aprila, kada će španski velikan, kao bolje rangirani u regularnom delu košarkaške Evrolige dočekati crno-bele na svom parketu. Pa još jednom kod kuće, a onda i u Beogradu.

Sve dok jedna od ekipa ne dođe do tri pobede i tako izvadi kartu za Fajnal-for u Kaunasu (19 – 21. maj). U međuvremenu bi obojica trebalo da dobiju određenu povratničku minutažu u ACB ligi.

Prvo protiv večitog rivala Barselone u sutrašnjem derbiju 27. kolu prvenstva Španije, a onda i na mečevima sa Đironom i Huventudom. Fenomenalni Ljulj je dva meseca kuburio sa povredom kolena, dok se  njegov američki kolega 30-ak dana borio sa rupturom mišića.

Ljulj je ove sezone odigrao 23 utakmica u Evroligi, uz prosek od 6,7 poena, 1,4 skoka i 2,5 asistencija. Gos je upisao 19 nastupa, uz 6,5 poena, 1,6 skokova i 1,8 asistencija po utakmici.

Sada su obojica ponovo u rosteru, pa će trener Ćus Mateo biti u prilici da rastereti Serhija Rodrigesa i Džanana Musu na osetljivim i odgovornim pozicijama u Realu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari