Real da povede računa o živcu svoje buduće zvezde: Endrikov nokaut prošao i bez žutog kartona (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Završnica brazilskog fudbalskog prvenstva je izuzetno uzbudljiva.

Pošto se istopila, činilo se, neuhvatljiva zaliha vodećeg Botafoga, koji je poslednji put prvak bio 1995, nekoliko timova je u trci za šampionski lovor na tri kola do kraja.

Branilac titule Palmeiras i Flamengo dele prvo mesto sa po 63 boda, a prate ih Botafogo sa 62, Atletiko Mineiro sa 60 i Gremio i Bragantino sa po 59.

U minulom kolu Palmeiras je kao gost igrao 2:2 s Fortalezom, koja je po sredini tabele. Domaćin je dvaput vodio, a do drugog vođstva je stigao brojčano nadmoćniji. Palmeirasu je jedan igrač isključen u 60. minutu.

 

Samo četiri minuta ranije već je trebalo da bude s igračem manje  u polju. Njegov dragulj 17-goišnji napadač Endrik, koji je nedavno debitovao u reprezentaciji Brazila, a idućeg leta, kad bude punoletan, pristupiće Realu, izgubio je živce zbog oštrijeg starta svog čuvara Titija.

Odbrambeni igrač Fortaleze se zalepio za njega kao pijavica. Endriku je takav zahvat bio neprihvatljiv. Pesnicom je iz okreta udario Titija, koji je pao kao što nokautirani bokser pada na patos u ringu.

Posle kraćeg prekida utakmica je nastavljena, a Endrik nije dobio ni žuti karton. Igrao je do 85. minuta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari