Real Madrid doživeo poraz na početku sezone u Endesa ligi 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Na preostala dva meča 1. kola španske Endesa lige Real je doživeo neočekivan poraz od Korunje – 86:85, a Bilbao je bio ubedljivo bolji od Breogana – 90:72.

Debitant u Endesa ligi je srušio kralja. Korunja je savladala Real u dramatičnoj završnici. Izabranici trenera Ćusa Matea su u prvom poluvremenu igrali opuštenije i dozvolili Korunji u par navrata da preokrene rezultat, ali činilo se da je sve je došlo na svoje u nastavku susreta.

U trećoj četvrtini Madriđani su donekle opravdali ulogu favorita, ali motivisani rival je početkom četvrtog perioda izjednačio rezultat na 63:63 i nagovestio da se neće lako predati. Potom je kraljevski klub bio u jednocifrenoj prednosti, ali je ponovo Korunja izjednačila. I to kada je bilo najpotrebnije, u samom finišu susreta (85:85), a zatim i realizovala slobodno bacanje za pobedu.

Sa druge strane, Serhio Ljulj imao je šut za pobedu, ali je lopta posle dugog skakutanja po obruču ipak završila van obruča domaćih, piše Sport Klub.

Korunju je predvodio Brendon Tejlor sa 20 poena, 2 skoka i 4 asistencije, Ingus Jakovičs je dodao 18 poena, 2 skoka i 3 asistencije, a srpski košarkaš Goran Huskić 6 poena, 2 skoka i 2 asistencije. U Realu, Fakundo Kampaco je uknjižio 21 poen, 3 skoka i 3 asistencije, Džanan Musa 17 poena i 4 skoka, a Serhio Ljulj 16 poena i 2 asistencije.

Bilbao je posle manjih oscilacija u prvom poluvremenu, u nastavku preuzeo potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom u duelu sa Breoganom. Domaći su posebno blistali u četvrtom periodu, kada su prešli u konstantno dvocifreno vođstvo do maksimalnih plus 22.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Tajs De Rider sa14 poena, 8 skokova i 1 asistencijom, a Zoran Dragić je dodao 8 poena, 3 skoka 2 asistencije. U Breoganu, Darun Hilijard je zabeležio 16 poena, 2 skoka i 1 asistenciju, Dragan Apić 9 poena, 4 skoka i 1 asistenciju, Toni Nakić 8 poena, 3 skoka i 2 asistencije, Aleksandar Aranitović 5 poena, 4 skoka i 1 asistenciju i Edin Atić 2 poena, 2 skoka i 1 asistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari