Real spremio Luki Modriću poseban dres za njegov rekordni 27. trofej u klubu (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/Piotr Nowak

Hrvatski fudbalski as Luka Modrić (38) produžuje u svojim poznim igračkim godinama ugovor s Realom na još po jednu sezonu, a njegova riznica trofeja s madridskim velikanom tako je i sve bogatija.

Na kraju uđe i u istoriju najvećeg kluba sveta kao njegov najtrofejniji igrač svih vremena.

Realovim trijumfom u Superkupu Evrope protiv italijanske Atalante stavio je ruke na pehar 27. put, a pripala mu je čast da taj poslednji prvi i podigne.

 

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je njemu predao trofej pošto je kapitenska traka od 88. minuta došla na Modrićevu nadlakticu.

 

Tada je iz igre izašao desni bek Danijel Karvahal (32), kapiten od početka utakmice, a hrvatski virtuoz je dobio priliku umesto Brazilca Rodriga od 76. minuta.

Karvahal se sa po 26 trofeja poravnao na drugom mestu večne klupske liste sa Načom (34), koji je ovog leta otišao u Saudijsku Arabiju.

Modrić je u Realu od 2012, kada je stigao iz Totenhema.

Baš tog leta Karvahal, dete kluba, umesto da debituje za prvi tim, prodat je Bajeru iz Leverkuzena za pet miliona evra. Vraćen je već kroz godinu za šest i po.

Zbog jedne sezone više Modrić mu i beži za jedan trofej, a to je iz španskog kupa 2013.

Hrvatski as je u utakmici za Superkup Evrope igrao s 38 godina i 340 dana, ali i dalje nije najstariji učesnik tog meča.

Kad su se 2004. na stadionu Luj Drugi u Monaku sreli evropski prvak Porto i pobednik Kupa UEFA Valencija (2:1 za španski tim), Italijan Amadeo Karboni, njen levi bek, imao je 39 godina i 143 dana, a tako je i najstariji osvajač.

Da bi ga Modrić nadmašio, moraće da se raduje tituli evropskog superšampiona i dogodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari