Real u problemu, Totenhem u ambisu 1Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Preokret Crvene zvezde nije bio jedino iznenađenje u grupama A, B, C i D drugog kola Lige šampiona.

Real Madrid je na „Santijago Bernabeu“ jedva iščupao bod protiv Klub Briža (2:2), a Totenhem je doživeo debakl od Bajerna usred Londona (2:7).

„Kraljevski klub“ je u prvom poluvremenu bio na ivici ponora kada je gubio 0:2, ali je u drugom golovima Ramosa i Kazemira uspeo da se vrati u meč i ipak osvoji jedan bod. Trener Reala Zinedin Zidan pokušao je da ostane pozitivan uprkos evidentne krize u kojoj se madridski klub nalazi.

– Rezultat 2:2 kod kuće protiv Klub Briža zvuči loše, ali me raduje reakcija igrača koji su se posle 0:2 podigli i uspeli da se vrate u meč. Uspeli da naprave nešto, nisu se predali ni kada je delovalo da je sve izgubljeno – rekao je Zidan.

Strateg belgijske ekipe Filip Klement zvučao je razočarano nakon utakmice iako je njegova ekipa osvojila u Španiji veliki bod.

– Tražio sam od mojih igrača na poluvremenu da nastave da budu hrabri, da igraju fudbal. Ceo tim je igrao sjajno i zato smo razočarani što nismo osvojili sva tri boda – naveo je Klement.

Muka Real Madrida u suštini nije ništa naspram golgote koju je prošao Totenhem protiv Bajerna. Nemoć londonskog kluba možda se najbolje ogleda u rečima defanzivca Tobijasa Aldervilda.

– Važno je da navijači znaju da smo dali sve od sebe. Nismo mogli bolje, Bajern je jednostavno bio mnogo bolji. Svima nam je žao i znamo da moramo mnogo da radimo kako bi se popravili naši rezultati – rekao je Belgijanac u redovima Totenhema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari