Realova pobeda postaje sve skandaloznija, Toni Kros priznao da je bio gol za Lajpcig 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Real posle prvog meča osmine finala Lige šampiona ima minimalnu prednost (0:1) ali je do trijumfa u Lajpcigu sitgao na nečastan način.

Svašta je sinoć moglo da se vidi na prvom meču osmine finala Lige šampiona između Lajpciga i Reala.

Deluje gotovo neverovanto da domaćin nije uspeo da postigne makar gol vredan remija, s obzirom na to da je prema prikazanom apsolutno zaslužio.

Razmišljaće dugo o propuštenim prilikama Benjamin Šeško, Lois Openda, Ćavi Simons…

Lajpcig je meč završio sa 15 udaraca ka golu Reala, od kojih devet u okvir gola i nijednom nije uspeo da savlada Andrija Lunjina, zapravo jeste jednom i to već u drugom minutu utakmice, ali je pogodak Šeška poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Glavni sudija Irfan Peljto oslonio se na procenu kolege iz VAR sobe, nije želeo da se sam uveri u ispravnost prethodno donešene odluke koja je najblaže rečeno bila sumnjiva, s obzirom na to da Bendžamin Henrihs nije mogao da utiče na pokušaj Lunjina da iskontroliše loptu.

Da je odluka bila pogrešna složio se i Toni Kros, vedeta Reala i neko ko je sinoć bio svedok na terenu.

– Golman u takvim situacijama nikad ne dolazi do lopte. To je bio regularan gol, trebalo ga je priznati – zapalio je društvene mreže Toni Kors priznanjem da je Lajpcig oštećen u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Još konkretniji u analizi propusta bio je sveže penzionisani fudbalski sudija Antonio Mate Lahoz, koji je donedavno slovio za jednog od najboljih na Starom kontinentu.

– Ovakva odluka nije mogla da bude doneta. Na terenu možete da budete zbunjeni, ali ako vam se to i dogodi tu je VAR da reaguje. Odluka je doneta po diskrecionom pravu sudije, ali je uprkos tome upitno zašto je nije pogledao ponovo sam. Po mom mišljenju to je morao da bude gol. Glavni sudija je morao da pogleda snimak.

Sličan stav izneo je i Matijas Zamer, nekada proslavljeni nemački fudbaler, a potom i funkcioner.

– U ovakvim utakmicama očekujemo najviši nivo od igrača, ali moramo da to očekujemo i od sudija. Ovo je sve samo ne vrhunski. To je morao da bude gol.

Sam Lunjin, pak, u odnosu na klupskog kolegu, nije mogao a da ne odbrani samog sebe.

– On mi je smetao. Imali su korner, izbio sam pesnicom, igrač je bio iza mene i to mi je smetalo. To je narušavanje pravila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari