Regilon na izlaznim vratima Totenhema 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Sevilja će pozajmiti Ludviga Avgustinsona Aston Vili i stoga će ostaviti prostor na levoj strani za Serhija Regilona, rođenog Madriđanina, koji je već igrao na pozajmici u na „Ramon Sančez Pizhuanu“ tokom sezone 2019/2020.

Regilon već zna da neće imati mesto sledeće sezone u Totenhemu, a Konte ga je zapravo ostavio u Londonu dok je tim na turneji po Južnoj Koreji, pa je i iz te perspektive jasno da će talentovani bek morati promeniti sredinu naredne sezone.

Kako su saznaje Marka, Sevilja nije usamljena u želji da dovede povremenog reprezentativca Španije u svoje redove.

Neki klubovi bi ga doveli na pozajmicu, neki drugi pak i kupili, pa Sevilja mora biti brza ukoliko ga želi u svojim redovima.

Regilon je osvojio Ligu Evrope, sjajnim golom protiv Rome u osmini finala, a takođe je osvojio četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona sa Seviljom u njegovoj najboljoj sezonu karijeri.

Ta sjajna godina mu je donela transfer iz Real Madrida u Sparse u za 30 miliona evra.

Posle dobre prve sezone, prošla sezona nije bila laka za Serhija, patio je od kovida, a zatim se suočio i sa povredom, a takođe je video i Totenhem koji je bio primoran da se podvrgne traumatičnoj promeni trenera, od Nuna Espirita Santa do Antonio Kontea.

Monči, sportski direktor Sevilje, zadaće veliki udarac konkurenciji ako uspe da formira levo krilo sa Serhiom Regilonom i Markosom Akunjom kao konkurencijom, pa čak i dopunom na toj strani terena, pošto su oba fudbalera sa izraženim ofanzivnim karakteristikama, obojica mogu da pokriju više pozicija.

Najbolji primer za to je Akunja, koji je u stvari, do ne tako davno igrao na poziciji krila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari