Rekorder bez fajnal fora i četiri aduta za titulu prvaka: Ko je u najboljoj petorci Evrolige? 1Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Evroliga, u susret završnom turniru u Berlinu (24-26. maj), objavila je kojih su pet igrača ušli u najbolju petorku osnovnog dela njene košarkaške sezone.

Samo jedan među njima neće ići na finalno takmičenje četiri najbolja tima iz četvrtfinalnih duela.

To je američki bek Majk Džejms, najupečatljiviji adut Monaka, prošlogodišnjeg učesnika fajnal fora čiji je put sada završen porazom protiv Fenerbahčea u Kneževini u majstorici.

 

Džejms je imao dvocifreni broj poena u 38 od 39 utakmica. Zatajio je jedino u drugoj utakmici u okršajima s turskim timom (osam poena), ali je francuski prvoligaš i uprkos tome izjednačio pred svojom publikom na 1:1 u pobedama.

Na meču s Crvenom zvezdom u Monaku 7. marta nadmašio je grčkog asa Vasilisa Spanulisa po rekordnom broju poena u istoriji Evrolige, a svoju desetu sezonu u njoj je završio sa ukupno 4.623.

U najboljoj petorci su i argentinski organizator igre Fakundo Kampaco (Real), Kendrik Nan (Panatinaikos), jeoš jedan bek-šuter iz SAD, krilo Najdžel Hejs Dejvis (Fenerbahče), strelac rekordnih 50 poena na meču s Albom, i francuski centar Matijas Lesor (Panatinaikos).

U drugom najboljem timu su Kostas Slukas (Panatinaikos), Mario Hezonja, Valter Tavares (oba Real), Vejd Boldvin i Lorenco Braun (oba Makabi).

U polufinalu fajnal fora 24. maja se sastaju Panatinaikos – Fenerbahče (18 č) i Real – Olimpijakos (21).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari