Remi bez golova u večitom derbiju 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su na stadionu „Rajko Mitić“ 155. večiti derbi u kome nije bilo pobednika, ali ni golova.

Rezultat 0:0 možda i najbolje oslikava igru na večerašnjem meču, mada ostaje utisak da je Zvezda za nijansu bila bolja, no nedovoljno i za nova tri boda.

Gostujući rival je, čini se, zadovoljniji ovim bodom, a ni ne treba zaboraviti da je utakmica usledila samo tri dana nakon revanš susreta za plasman u Ligu Evrope koji su i „crveno-beli“ i „crno-beli“ rešili u svoju korist, s tim da je izabranike Miroslava Đukića čekao i povratak iz Mađarske sa pomenute utakmice.

Derbi je počeo poprilično žustro, Everton je već u prvom minutu nakon jednog starta dobio žuti karton, a najbolju šansu za pogodak Zvezda je imala preko Pešića, no bivši napadač Bordoa i Atalante pogađa prečku.

Tavamba je u jednom naletu srušen u kaznenom prostoru protivnika, no Danilo Grujić se nije oglasio što je izazvalo proteste sa klupe šampiona Srbije, a sem te situacije ostaće upamćen i pad Jankovića u šesnaestercu Zvezde posle kog mu je arbitar pokazao žuti karton zbog simuliranja.

Sve u svemu, derbi nije opradvao očekivanja svih ljubitelja fudbala, pogotovo nakon prolaska oba kluba u Ligu Evrope, ali sa druge strane se ni ne može reći da je totalno podbacio, tim pre što su i jedni i drugi pokazali jasnu zelju da ugroze protivnika i zatresu mrežu, no svi pokušaji su bivali slabi i nedovoljno kvalitetni za golmane ranga Milana Borjana i Vladimira Stojkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari