Jokić nije ni prvi ni poslednji koji je odbio poziv selektora: Ko je sve još „odjavljivao“ Srbiju?

Ostavite komentar


  1. Tačno da Jokić nije ni prvi ni poslednji koji će otkazati. Međutim, Jokić je najbolji igrač koji je obukao dres Srbije/Jugoslavije, tako da se njegov izostanak itekako vidi. Igrači-lideri poput Đorđevića, Teodosića su otkazivali zbog povreda. Bodiroga nakon mnogo turnira samo jedan je otkazao. Stojaković je hteo da igra 2005., ali pod uslovom da dođe kasnije na pripreme što nije naišlo na razumevanje Obradovića. Jokiću je omogućeno kasnije da dođe, međutim on odbija – uz 3-4 otkaza već. Kad se povuče crta mnogo je za igrača tog kalibra i u njegovim godinama. Kada će igra, ako ne sada u punoj snazi? Kao što je poznato, košarkaška karijera nije dugog veka.

  2. Gospodine Niškanoviću imate toliko greska da ovde nema mesta sve to ispraviti i nabrojati. Morate se pazljivije posvetiti svom poslu prilikom pisanja teksta odnosno pazljivije nabrojati sve cinjenice. Ovde ci vam samo dati neke upute oko nekih otkaza koji su se desili 2001, 2002 (a vi izvoleli napisati kako smo komletni sastav) kao i za OI 2004. Izvolite sad ponovo proveriti ko je sve bio pozvan recimo 2001, 2002 !!!

  3. Divac je 2002 igrao po naređenju NBA. Svaki stranac u NBA je morao igrati na Svetskom prvenstvu za svoju reprezentaciju ( ukoliko se plasirala ).

  4. Овим текстом као да желите да оправдате Јокићеву издају државе и репрезентације која га је научила да игра кошарку.

  5. Vi mesate baba i zabe.Kod vas nema razlike ako je igrac teze povredjen, i ako mu se jednostavno neigra.Svasta!

  6. Ko meša sport i politiku ima nešto drugo naumu,ništa dobro samo mržnju da stvara.

  7. Bravo za tekst da jednom za svagda cujemo kako su poceli otkazi i da su to sve igraci Partizana.

  8. Kad je bio u reprezentaciji, kao mladog su ga zezali i posle se time hvalili njegovi saigrači. Selektor ga na najvažnijoj utakmici drži na klupi. Predsednik KSS se hvali da je i on nekad bio MVP.
    Gasola i Novickog , a danas Dončića, u njihovim zemljama gledaju kao bogove, a ne nipodaštavaju.
    Ej, njemu na noge su prošle godine doneli MVP nagradu! Amerikanci!

  9. Hvala za ovo podsećanje. Mislim da se previše digla prašina oko Jokićevog otkaza. Bilo je toga i ranije a Jokić je i igrao 2016., 2019. i 2022.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.