Reprezentativci Srbije o rezultatima prvog dana Olimpijskih igara 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpska veslačica Jovana Arsić, koja se danas plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, izjavila je da je prva trka u kvalifikacijama bila „dosta lagana“ i da se nije puno istrošila.

„Lako sam uspela da dođem do trećeg mesta za prolaz u četvrtfinale. Sada treba psihički da se pripremim za četvrtfinale i da borbeno uđem u trku kako bih ostvarila najbolji rezultat“, rekla je Arsić, a preneo Olimpijski komitet Srbije u saopštenju.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović završila je danas takmičenje u disciplini vazdušni pištolj, i navodi da joj je žao što taj rezultat, 10. mesto u kvalifikacijama, ne pokazuje koliko je vremena i napora uložila u pripreme za Igre.

Zorana Arunović zauzela je 10. mesto u kvalifikacijama discipline vazdušni pištolj i tako završila nastup pojedinačno. U ponedeljak, 29. jula, Zorana će se takmičiti u miksu vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom.

„Ne par meseci, već više godina. Ponovo sam ostala na korak do borbe za odličja i to je nešto sa čime ću morati da živim. Moj najveći zadatak će biti da se oporavim i pripremim za nastup u miksu sa Damirom (Mikecom, 29. jula) koji je danas bio perfektan. Sutra svi navijamo za njega“, rekla je Arunović.

Srpski veslači u dubl skulu Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nisu direktno obezbedili plasman u polufinale, već će se za to boriti u repasažu, a Mačković navodi da je trka prošla dobro, jer su bili blizu drugoplasirane i trećeplasirane posade.

„Još uvek stičemo iskustvo jer se nismo mnogo takmičili zajedno do sada. Videli smo da možemo da se držimo s grupom, potrebno je samo da sutra preokrenemo situaciju u repesažu. Spremni smo za novi izazov“, rekao je on nakon trke.

Džudistkinja Milica Nikolić ostvarila je pobedu u prvoj borbi u kategoriji do 48 kilograma, ali je u drugoj izgubila od Laure Martinez Abelende iz Španije, i tako je završila svoj nastup na OI.

„U prvoj borbi ispunili smo sve što smo se dogovorili. Nažalost, druga borba nije krenula kako treba, i ostaje velika žal za propuštenim četvrtfinalom“, rekla je Milica Nikolić.

Muška plivačka štafeta 4×100 metara slobodno u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić takođe je danas završila takmičenje na OI, a sva četvorica navode da su dali svoj maksimum, ali da svaka greška može skupo da košta.

„Sada je na nama da podignemo glave i da se fokusiramo na ostatak takmičenja“, kazao je Barna, govoreći o individualnim nastupima koji njega i Stjepanovića očekuju do kraja Igara.

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec plasirao se danas u finale 10 metara vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama u Parizu, a pobedu u prvom kolu teniskog turnira ostvario je i Novak Đoković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari