Rezervisti, pokažite se 1Foto: Starsport

Nezadovoljni gubitkom prve pozicije u grupi, ali zadovoljni time što su se na terenu polufinaliste nedavnog prvenstva Evrope vratili iz minusa i izvukli bod protiv favorizovanog Velsa, najbolji fudbaleri Srbije otišli su juče u Harkov.

Tamo će današnjom test utakmicom s domaćinom Ukrajinom staviti tačku na obaveze u 2016. godini.

„Orlovi“ su još daleko od Svetskog prvenstva u Rusiji, daleko su i od vrhunskog fudbala, u čiju će „zamku“ upadati i najjače selekcije, ali stvari se najzad menjaju na bolje. Možda su na nekima od njih imali više sreće nego pameti, ali nikako se ne može slučajno biti neporažen na svih osam vezanih mečeva pod komandom selektora Slavoljuba Muslina, a Branislav Ivanović i ekipa ne bi tu seriju da diraju ni protiv učesnika letošnjeg EP u Francuskoj.

– Od početka verujem u kvalitet ovih igrača i ekipe, kao i to da ćemo istrajati u borbi za Svetsko prvenstvo. Raduju me rezultati, pa i remi iz Velsa, iako sam pre meča bio zadovoljan samo pobedom, jer su se momci izborili za bod protiv ne baš korektnog protivnika u ne baš dobrom ambijentu u Kardifu. Raduje mi i to što iz utakmice u utakmicu napredujemo, što su momci sve uigraniji, sve bolje prihvataju novi sistem igre, što orni dolaze na okupljanje, zbog toga što se vraća kult reprezentacije… – kaže Muslin, koji u Ukrajinu nije poveo prvog golmana Vladimira Stojkovića (povreda), standardnog štopera Matiju Nastasića i stalnu alternativu s klupe vezistu Aleksandra Kataija (parni žuti kartoni).

U konkurenciji za tim nisu ni najbolja rešenja na krilnim pozicijama Dušan Tadić, zbog dodatnih pregleda polomljenog nosa, i Filip Kostić, čiji je povratak je tražio njegov klub Hamburg.

– Ovog puta ću šansu dati nekim drugim igračima, inače bez velike minutaže. Da mi se nametnu i još jednom pokažu da im je mesto u reprezentaciji – najavljuje šef struke nešto drugačiji sastav, ali istu formaciju s trojicom ljudi u zadnjoj liniji.

I strelac izjednačujućeg gola u duelu sa „zmajevima“, Aleksandar Mitrović, ne potcenjuje izlet na istok Evrope.

– Svaki meč i rezultat su bitni. Zbog našeg uigravanja i samopouzdanja, radi atmosfere u ekipi, odnosa javnosti prema reprezentaciji… Želimo najviše od ovog gostovanja – tvrdi napadač NJukasla.

Milivojević: Pobeda za kraj

Luka Milivojević se ustalio u prvih 11 baš kao i pozitivni rezultati celog tima. – Jeste ovo prijateljska utakmica i jeste Ukrajina dobra reprezentacija, ali želimo još jednu pobedu. Da se nadigravamo s rivalom i na pozitivan način zatvorimo ovu godinu. A, onda se na miru pripremimo za martovski meč s Gruzijom, koji ne smemo da izgubimo – poručuje igrač sredine terena u Olimpijakosu.

Treća prijateljska utakmica’]

Susret u Harkovu biće treći netakmičarski duel ove dve selekcije od njihovog osamostaljivanja. Oba prethodna pripala su nacionalnom timu bivše sovjetske republike, koja je 2008. godine slavila s 2:0, a 2009. s upola manjom razlikom. I u jednoj i drugoj utakmici na poluvremenima je bilo 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari