Rezultati ništa ne govore 1

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić danas odvodi ekipu na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj, a bek Nemanja Zelenović tvrdi da porazi od Makedonije, na završnim testovima pred takmičarsku premijeru sa Rusijom (ovog petka) nisu definitivan prikaz mogućnosti „orlova“.

– Dosta je oscilacija u prijateljskim mečevima. Svašta može da se desi, isprobavaju se novi igrači, uigravaju razna taktička rešenja. I Peruničić je dao šansu svim momcima, to je sigurno radio i selektor Rusije Kokšarov. Rezultati ništa ne govore, nisu realan pokazatelj. Shvatamo ozbiljno svakog protivnika i ostajemo maksimalno skoncentrisani na taj prvi meč. Moramo da se spremimo na svaki detalj u igri protivnika – uverava igrač Gepingena, jedan od četvorice bundesligaša u našem timu, opravdano odsutnih s prve faze priprema, ali prisutnih u izgubljenim duelima sa eks jugoslovenskom republikom (31:37, 27:28).

– Nemamo previše vremena da razmišljamo o onome što je bilo. Znamo tačno gde smo grešili i šta bi trebalo da ispravimo. Ova ekipa ima karakter i u njoj leži veliki potencijal – tvrdi ovaj 28-godišnjak, inače jedan od iskusnijih u srpskoj selekciji.

U nastavku prve faze takmičenja SP, u Berlinu, Peruničićevi izabranici boriće se za bodove sa Francuskom (12. januar), Brazilom (14.1), specijalno za ovu priliku ujedinjenim sastavom Južne i Severne Koreje (15.1) i Nemačkom (17.1). Prve tri ekipe idu u Top 12 rundu, ostali timovi boriće se za plasman od 13. do 24. mesta.

Konačan selektorski izbor

Srbiju će na SP predstavljati 17 igrača, od čega će pravo nastupa imati njih 16, a to su GOLMANI: Vladimir Cupara (Vive Kilce), Dejan Milosavljev (Vardar), Svetislav Verkić (Vojvodina), LEVA KRILA: Nemanja Ilić (Feniks), Vanja Ilić (Logrono), PIVOTMENI: Mijajlo Marsenić (Fukse), Zoran Nikolić (Konstanca), DESNA KRILA: Bogdan Radivojević (Raj Neker Leven), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), BEKOVI: Miljan Pušica (Minden), Ivan Mošić (Ademar Leon), Stefan Vujić (Steaua), Lazar Kukić (La Rijoha), Draško Nenadić (Celje), Nemanja Obradović (Visla), Nemanja Zelenović (Gepingen), Miloš Orbović (Poli Temišvar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari