Riberi: Vlahović može da bude novi Levandovski 1Dušan Vlahović (desno). Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Bio je saigrač obojici i to u periodu karijera kada su tresli mreže kao od šale, s tim u vezi, Frenk Riberi ima legitimno pravo da uporedi golgeterske talente i kvalitete Roberta Levandovskog i Dušana Vlahovića. Čuveni francuski fudbaler smatra da Srbin može dostići jednog od najboljih napadača u poslednje dve decenije, na svetu.

„Vlahović je, kao svi pravi šampioni, žestok radnik. I iznad svega, nikada ne gubi, mrzi da gubi, naljuti se čak ako mu se to i na treningu dogodi. I ja sam i dalje ljut kada izgubim utakmicu. To je stvar duha, koja mora da uđe u svaki tim“, osnovni je utisak Riberija prema kojem se vodi u promišljanju sportskih dometa srpskog napadača.

Riberi je smelo odgovorio na pitanje novinara da uporedi Vlahovića sa Levandovskim.

„Da, Vlahović može da bude novi Levandovski. Dok god bude radio kao do sada, fokusiran svakog dana na napredak. Dušan je mlad, ali je psihološki sjajan: mora da se navikne na veliki pritisak u Juventusu, u vrhunskom klubu u kojem morate da dobijete svaku utakmicu“, jasan je nekadašnji reprezentativac Francuske.

Riberi je oduševljen radnim navikama kapitena reprezentacije Poljske.

„Robert je neko ko mnogo radi na sebi, svakog dana. Iza svih njegovih golova jeste veliki talenat, ali i izuzetan profesionalizam. On je robot. Nije slučajno da je postigao mnogo golova pored Robena i mene u prošlosti i što je nastavio u istom ritmu do dana današnjeg. Levandovski je istinski šampion i 2021. je bio najbolji na svetu, zasluženo je dobio nagradu Zlatni igrač. Zaslužio je da dobije i Zlatnu loptu“, nahvalio je Riberi nekadašnjeg saigrača iz Bajerna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari