Rival za plej-of 1

Teškom mukom je Partizan pobedio Ludvigsburg u Ligi šampiona.

Nošeni optimizmom da ponekad borbenost može biti dovoljna da se dođe do trijumfa bez tečne i osmišljene igre, crno-beli će u subotu dočekati Igokeu, verovatno najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu ABA lige (21.00).

Tim iz Aleksandrovca takmac je crno-belima za mesto u plej-ofu. Nizom od tri pobede, tačnije četiri na poslednjih pet mečeva, Igokea skorom 7-5 zauzima šesto mesto u regionalnoj ligi. Trener Bajić ponovo je sastavio ekipu prekaljenih “prvoligaških” igrača, uspevši pritom da angažuje Amerikance koji prave razliku na terenu. Džejms Robinson najbolji je strelac (16,7) i asistent ekipe (4,5) u ABA ligi. Radivojević, Šibalić, Albijanić i Mićović čine dodatni kvartet koji je zajedno sa Robinsonom osovina predstavnika Bosne i Hercegovine.

– Očekujem izuzetno tešku utakmicu. Za nas jednostavno nema lakih mečeva. Moraćemo da budemo na 110 odsto svojih mogućnosti da bismo pobedili. Oni su dobra ekipa, odlično pokrivena na svim pozicijama. U poslednje vreme igraju izuzetno kvalitetno. Značiće nam puno podrška navijača i zato ih pozivam da u subotu napune halu – nahvalio je rivala Branislav Ratkovica.

Na poslednjim mečevima, pogotovo u Ligi šampiona, crno-beli dosta osciliraju. Utisak je da čak i nosioci igre ne mogu da pronađu konstantnu formu i da se rutina nazire tek u obrisima. Ratkovica je upravo jedan od onih koji na iskustvo može da improvizuje, prepozna situaciju i pronađe način da realizuje napad. Dokazani plej je na sličan način “izrežirao” odlučujući poen Birčevića u trijumfu nad Ludvigsburgom. Ipak, veliko je pitanje do kada će Partizan na “gurku” rešavati neizvesne završnice u svoju korist.

– Generalno, ritam utakmica diktira mnogo toga. Teško je da budeš u nekom konstantnom ritmu kad su utakmice na svaka dva dana, pritom su tu putovanja, hoteli… Nije nimalo lako, ali dajemo sve od sebe da pronađemo neki način. Dobro je da se “pokrivamo”, da pronalazimo rešenja i kada nosioci igre nisu u najboljem izdanju. Mislim da imamo taj kvalitet jer nismo ekipa koja zavisi od jednog igrača – naglasio je organizator igre crno-belih.

Majstorović u pogonu

Đorđe Majstorović povredio se na večitom derbiju 7. novembra i praktično još uvek nije u potpunosti spreman. Dobra je vest da je počeo da trenira sa ekipom i da je rešio problem sa preponama. Male su šanse da centar Partizana u subotu bude deo takmičarske ekipe koja će se suprotstaviti Igokei, međutim konačnu odluku o tome doneće trener Džikić u konsultaciji sa lekarima.

FIBA pokrenula postupak’]

Ludvigsburg je zadovoljan što je FIBA pokrenula postupak o incidentu u Hali “Aleksandar Nikolić”, a predstavnici kluba ponavljaju da ih je 2.500 navijača Partizana zastrašilo do te mere da nisu mogli da igraju normalno. Lokalni list Ludvigsburger Krajscajtung podseća da je deo navijača Partizana u 28. minutu, nezadovoljan odlukom sudijske trojke da dodeli tehničku grešku Partizanu, zasuo teren upaljačima i drugim tvrdim predmetima. Iz nemačkog kluba su nezadovoljni jer smatraju da su posle pomenutog incidenta arbitri promenili kriterijum i da je igračima Partizana sve bilo dozvoljeno. Nezadovoljni su bili u Ludvigsburgu i izostankom reakcije sudija i delegata, koji nisu tražili da se isprazni taj deo tribine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari