Roberto Manćini ostaje selektor Italije 1EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Drugi put uzastopno reprezentacija Italije neće učestvovati na Mundijalu i to kao aktuelni prvak Evrope. Severna Makedonija se ovoga puta ispostavila kao nepremostiva prepreka u Palermu (0:1). Očekivalo se nakon blamaže da u Savezu povuku korenite poteze, međutim, Roberto Manćini najbliži je ostanku na klupi „azura“ u narednom četvorogodišnjem ciklusu.

Pisalo se prethodnih dana o potencijalnim kandidatima za naslednika Manćinija. Figurirali su Fabio Kanavaro, Andrea Pirlo, Stefano Pioli…. međutim, nakon obavljenog razgovora između Gabrijelea Gravine, predsednika Fudbalskog saveza Italije i aktuelnog selektora, Manćini bi trebalo da nastavi sa svojim mandatom na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

Iskusnog stručnjaka vezuje i ugovor sa Savezom do juna 2026. i svaki vid raskida zahtevao bi milionsko obeštećenja što je manevar na koji Gravina i saradnici nisu spremni.

Ideja je da Manćini započne sa smenom generacije, napravi plan podmlađivanja selekcije, pogotovo nakon što će u reprezentativnu penziju otići Đorđo Kjelini, a prema saznanjima italijanskih novinara na sličan potez se pripemaju Ćiro Imobile, Lorenco Insinje i Žoržinjo. pod obavezno, postaviće se plasman na naredni Mundijal i stvaranje reprezentacije sposobne da se domogne svih respektabilnih takmičenja na svetskom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari