Rod Lejver ubeđen: Počnite da gravirate Novakovo ime na peharu 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Najčuveniji australijski teniser svih vremena smatra da je Srbin najveći favorit i na ovosezonskom Australijan openu.

Rod Lejver je sigurno jedan od najcenjenijih tenisera u istoriji ovog sporta.

Centralni teren u Melburnu nazvan je po jedanaesttrostrukom grend slem šampionu koji je jedan od retkih sa titulama na sva četiri grend slema.

Posvedočio je govoto svakoj od deset titula Novaka Đokovića na Australijan openu i nekako je ubeđen da će se istorija ponoviti i 11. put.

– Novak sve zna na terenu. Ima svaki adut u rukavu i tačno zna kada bi trebalo da ih iskoristi, a kada ne bi trebalo da ih poteže – razmišljanja je Lejver koji je iste podelio u razgovoru sa australijskim novinarima.

Australijanac je utiska da na nekim mečevima Novak svesno testira mogućnosti svojih rivala, kao i sopstvene u smislu da sam sebe izaziva na putu ka samoj završnici.

– Ponekad mi se čini kao da izaziva samog sebe na putu do finala. On ponegde izgubi set na grend slemovima, a ja pomislim kako se šali s nama, jer je mogao komotno da pobedi sa po dva izgubljena gema po setu.

Lejver je oduševljen igrom srpskog asa sa osnovne linije.

– Servira dobro, nepobediv je u igri sa osnovne linije, tako da smatram da osim ako se desi neko čudo, da neko odigra najbolji meč u životu i eliminiše ga, mogu komotno da počnu da graviraju njegovo ime na pehar – predviđa trostruki šampion na Australijan openu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari