Loše da lošije ne može: Jedan od najboljih fudbalera sveta završio sezonu zbog teške povrede 1Tomas Parti i Rodri, Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da će fudbaler njegove ekipe Rodri propustiti ostatak sezone zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Španski trener se oglasio uoči meča Premijer lige protiv Njukasla u gostima.

– Rodri je danas podvrgnut operaciji, mislim da je povredio i meniskus. Sledeće sezone će se vratiti. Ova sezona je završena. Nažalost, dobili smo najgore vesti, ali tako je, kako je. Ponekad se, nažalost, to dešava.

Tu smo da ga podržimo i da mu pomognemo da se dobro oporavi, korak po korak – rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare, preneo je Skaj.

Španski 28-godišnji fudbaler povredio se prošle nedelje tokom derbija protiv Arsenala (2:2), kada se sudario sa protivničkim igračem Tomasom Partijem.

Rodri je jedan od najvažnijih igrača Sitija i jedan od najcenjenijih svetskih fudbalera. Ekipa Sitija je prošle sezone osvojila rekordnu četvrtu uzastopnu titulu u Premijer ligi, a sva tri poraza u prvenstvu pretrpela je bez Rodrija u sastavu.

Kandidat za Zlatnu loptu

Rodri je uoči povrede kritikovao prošireni kalendar takmičenja i rekao da su igrači blizu odluke o štrajku zbog preopterećenosti.

– Nemamo sličog igrača, ali svi ostali igrači zajedno mogu da zamene ono što nam je Rodri davao otkako je došao. Moraćemo to da uradimo kao tim i da nađemo način da odigramo mnogo utakmica bez važnog igrača za nas – dodao je Gvardiola.

Rodri je jedan od najvećih kandidata za Zlatnu loptu ove godine, pošto je osim dobrih igara u Sitiju, pomogao i Španiji da osvoji Evropsko prvenstvo ovog leta.

– To je mnogo meseci bez tako važnog igrača, svi to znaju – naveo je Gvardiola.

Predstojeću utakmicu “građana” protiv Njukasla u subotu u 13.30 časova propustiće i Kevin de Brujne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari