Roma iznenađena i uplašena, Mile Svilar interesantan premijerligašima 1EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Dobre partije u poslednje vreme i dva odbranjena penala prilikom eliminacije Fejnorda iz Lige Evrope od strane Rome doveli su do toga da Mile Svilar postane zanimljiv i klubovima iz najkvalitetnije lige na svetu.

Za nepune dve godine, srpski golman došao u poziciju da bude tema dana u Rimu, iako je po dolasku u Romu bio zakucan za klupu kao rezerva Ruija Patrisija.

Odlaskom Žozea Murinja, Danijele de Rosi je u vrlo kratkom roku odlučio da Miletu Svilaru pruži konkretnu priliku.

Do tog trenutka srpski golman čuvao je svoj gol samo u kup utakmicama „vučice“, međutim mladi stručnjak prepoznao je potencijal vredan standardne jedinice.

Svilar je dobijenu priliku dočekaa na način kao da se dugo spremao za najveću pozornicu.

Prvo je na gostovanju Frosinoneu u Seriji A (0:3) bio izvanredan u perioda kada Roma nije imala ubedljivo vođstvo.

Zbog odbrana je pohvaljen i od samog De Rosija, a potom je u plej-ofu Lige Evrope bio najzaslužniji za eliminaciju Fejnorda.

Regularni deo i produžeci završeni su remijem (1:1) posle čega je usledila penal serija tokom koje je Svilar odbranio čak dva šuta sa bele tačke.

Sve to dovelo je do toga da u kratkom vremenskom periodu srpski golman postane interesantan i premijerligašima.

Prema pisanju italijanskih medija, za mogućnost otkupa ugovora, koji Svilar ima sa Romom do 2027, raspitivao se Everton, ali i još neki premijerligaši čija imena nisu objavljena.

Sin Ratka Svilara nekadašnjeg golmana, koji je najduži period svoje karijere proveo u Antverpu, verovanto još uvek ne razmišlja o promeni sredine.

Njegova odluka usko će biti povezana sa tim da li će do kraja sezone uspeti da se izbori za mesto prvog u timu  Danijelea de Rosija.

U suprotnom, verovanto će biti spreman da sasluša i eventualne ponude zaintersovanih klubova.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari