Ronalda neće klubovi iz Lige šampiona, odustao i Čelsi 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Imao je nameru Kristijano Ronaldo da tokom leta napusti Mančester junajted i zaigra za klub koji će se naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona, međutim, zainteresovanih za takvu akviziciju gotovo da nema. Prema poslednjim informacijama sa Ostrva, i Čelsi je odustao od ideje da angažuje portugalskog asa.

Ronaldu je zasmetala i pasivnost na početku letnjeg prelaznog roka; Mančester junajted je do sada doveo samo levog beka Fejnorda, Tajrela Malasiju, što nije u skladu sa očekivanjima Portugalca.

Trideset sedmogodišnji fudbaler izabrao je taktiku nalik onoj kada je prošlog leta napustio Juventus; nije se pojavio na početku priprema Junajteda, uz obrazloženje da ima privatnih problema.

Njegvi saigrači, u međuvremenu su otputovali na azijsku turneju, dok je Ronaldo očekivao da će se Čelsi aktivirati i poslati adekvatnu ponudu „crvenim đavolima“.

Ipak, prema saznanjima Atletika, Tomas Tuhel, menadžer „plavaca“ ubedio je novog vlasnika kluba, Toda Bolija da nema potreba da dovode Ronalda.

Ostrvski mediji javljaju da se Nemac usprotivio dovođenju Ronalda jer mu se veteran ne uklapa u koncept i želi drugačiju vrstu napadača. A pre toga želi da se ekipa pojača u poslednjoj liniji i da se posle Kalidua Kulibalija dogovore i transferi Presnela Kimpemeba i Natana Akea.

Ronaldo ima unosne ponude iz Saudijske Arabije i MLS lige, međutim takve opcije su daleko od njegovih sportskim ambicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari