Ronaldo kritikuje Brazilce i pruža podršku Ančelotiju: Stranci su bolji treneri, Vinisijus pre dolaska u Real nije znao da koristi levu nogu 1foto EPA-EFE/FERNANDO VILLAR

Da je živeo sportskim životom i da ga nisu zadesile teške povrede kolena, Ronaldo Nazario da Lima verovanto bi bio percipiran kao jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala. Danas je vlasnik Valjadolida, a još uvek njegovo mišljenje dobija na važnosti.

Osim Lea Mesija, verovanto nijedan drugi fudbaler nije imao tako moćnu kombinaciju tehnike i brzine.

„Zuba“ Ronaldo ostaće fudbalski unikat. Danas je vlasnik Valjadolida ali je često u Brazilu. Njegov stav u vezi sa imenovanjem Karla Ančelotija na mesto selektora Selesaa veoma je iznenadio Brazilce.

Italijan će preuzeti najuspešniju reprezentaciju na svetu juna 2024. što se Ronaldu veoma dopada.

Ističući razloge zbog kojih smatra da je Italijan odlično rešenje, naveo je primier Vinisijusa i njegov razvoj po dolasku u Madrid.

– Vinisijusa nisu dobro naučili osnovama. Kada je došao u Real Madrid, nije znao da kontroliše loptu levom nogom. Srećom, danas se dobro razvija, izuzetno je napredovao u Španiji i jedan je od najboljih i najodlučnijih napadača današnjice. Međutim, kada je stigao u Evropu bio je totalno nespreman, bez treninga. Govorilo se da će se brzo vratiti u Brazil. Dug niz godina talenti su nam odlazili kao nebrušeni dijamanti – iskren je bio Ronaldo gostujući u podkastu Mano a mano.

– Zbog treniranja u najboljim uslovima, profesionalne metodologije i sjajnih trenera u Madridu, Vinisijus je za dve godine od vode postao vino. Ali, u Brazilu, gde je igrao za Flamengo, nije obučavan kako je trebalo, nije trenirao najbolje.

„Zuba“ je stava i da će brazilski fudbal napredovati u godinama koje dolaze jer je puno uložio u razvoj struke.

– Očekujem veliki napredak domaćeg fudbala u idućih pet do šest godina. Treniranje i metodologija su se promenili, a Fudbalski savez Brazila je dosta uložio u struku. O tome se ne priča puno, a to će sigurno pomoći brazilskom fudbalu.

Dolazak Ančelotija na mesto selektora Brazila logična je posledica boljeg i temeljnijeg rada inostranih stručnjaka u odnosu na brazilske.

– U brazilskoj Seriji A trenutno imamo samo deset inostranih trenera. Oni su bolje pripremljeni i obučeni od brazilskih. Znam da će me zbog toga kritikovati, govoriće mi da nisam patriota, no više preferiram strane trenere. Mislim da treba da zapošljavati najbolje trenere, a ne domaće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari