Ronaldo za "siću" prodao Kruzeiro, isto planira i sa Valjadolidom 1EPA-EFE/Yuri Edmundo

Jedan od najboljih igrača svih vremena, odlučio da se povuče iz fudbala.

Na terenu je bio sinonim za idealnu kombinaciju tehnike, brzine i snage međutim u poslovnom svetu takve karakteristike nisu mu donele nikakve benefite, naprotiv.

Posle samo tri godine vođenja brazilskog velikana Kruzeira, Ronaldo Nazario Da Lima prodao je svoj vlasnički udeo za relativno skromnih 117.000.000 dolara. Odmah nakon obavljene transakcije, Ronaldo je poručio da će slično uraditi i sa Valjadolidom, povratnikom u špansku Primeru.

Kada to bude učinio, svetski šampion sa reprezentacijom Brazila povući će se iz fudbala.

Ronaldo je u poslednje vreme trpeo ogromne kritike od strane navijača Kruzeira koji su smatrali da ne ulaže dovoljno u klub. On ga je p+kupio kada je bio u drugoj ligi Brazila i za takav poduhvat morao je da izdvoji 80.000.000 dolara.

Tri godine kasnije, Kruzeiro je prvoligaš, a trenutno je posle 13 kola osmi na tabeli.

Pedro Lurenko, novi vlasnik kluba, odlučio je da Ronaldu isplati traženih 117.000.000 dolara.

Zbog sličnog ambijenta u kojem radi u Valjadolidu, odnosno konstantnog nezadovoljstva navijača, popularni Zuba namerava da proda svojih 51% vlasničkog udela u klubu koji se nedanvo vratio u elitno društvo.

– Možda neki ljudi preteruju malo kada kažu da su protiv mene, ali to nije bitno. Znam da je većina navijača zahvalna na tome što sam vratio Kruzeiro na nacionalnu i internacionalnu scenu. Moj cilj je ostvaren, to je uvek i bila ideja – da oporavimo Kruzeiro i, kada bude pravo vreme, prosledimo ga pravoj osobi“, rekao je Ronaldo, a potom se osvrnuo i na španski klub.

– Moj odgovor će biti kratak: Valjadolid je sledeći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari