– Portugalac Kristijano Ronaldo nastavio je da pomera granice u modernom fudbalu, a prvi pogodak na gostovanju Reala u Malmeu (0:2) bio je njegov 500. gol u karijeri. On je do jubileja došao u 29. minutu kada je hladnokrvno okončao kontru na pravovremeno dodavanje Iska i poslao loptu pored nemoćnog golmana Šveđana. Međutim, Ronaldo se tu nije zaustavio već je pred kraj meča još jednom bio na pravom mestu i stigao do broja 501, odnosno 323. pogotka u tek 308. nastupu za “kraljevski klub”. Do ličnog rekorda Portugalac je došao uz 118 golova u dresu Mančester junajteda, pet braneći boje Sportinga i 55 za svoju nacionalnu selekciju.

Kada su u pitanju ostali mečevi 2. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, Mančester junajted je uspeo da preokrene protiv Volfsburga iako je nemački predstavnik vodio od 4. minuta (2:1). Poravnanje je “crvenim đavolima” doneo Mata sa bele tačke (34), dok je sva tri boda obezbedio Smoling na dodavanje Španca (53). S druge strane, Juventusu za razliku od Serije A ide odlično u elitnom takmičenju, što je sinoć i potvrdio trijumfom nad osvajačem Lige Evrope Seviljom. Golovima Morate (41) i Zaze (87) Stara dama je zadržala maksimalan skor. U istoj grupi D do prvih bodova je došao Mančester siti i to preko Aguera sa bele tačke u 90. minutu na terenu Borusije u Menhengladbahu (1:2).

Do sigurne pobede stigao je PSŽ na terenu Šahtjora (0:3), dok je takođe sa tri gola, ali i dva primljena, CSKA u Moskvi iščupao pobedu protiv PSV. Asistent kod vodećeg pogotka bio je srpski reprezentativac Zoran Tošić. S druge strane, sigurno najveće iznenađenje predstavlja pobeda Benfike na gostovanju Atletiko Madridu i to nakom što su “jorgandžije” povele (1:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari