Rubljov izgubio od 122. na svetu pa potpuno izgubio živce: Udarao sam sebe reketom po nozi, jer nam nije dozvoljeno da udaramo po travi (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Ruski teniser Andrej Rubljov, trenutno 6. teniser na ATP listi, izgubio je u prvom kolu Vimbldonu od Fransiska Komesana, 122. tenisera sveta sa 6:4, 5:7, 6:2, 7:6, a tokom meča imao je karakterističan ispad.

Posle jedne greške sedam puta udario je reketom sebe po butini, slično kao i nedavno na Rolan Garosu.

„To je glavni problem. Nisam se ponašao kao u Parizu, ali bih ipak mogao mnogo bolje. Ovo nije način. To je prioritet, da tokom celog meča budem pozitivan“, rekao je Rubljov.

Na Rolan Garosu je udarao i po podlozi, ne samo po nozi. Na Vimbldonu su pravila, ipak, drugačija. Tako nešto bi moglo baš da ošteti travu.

„Ne bih to uradio da sam mogao da udaram reket po podlozi. Nije nam dozvoljeno da udaramo o travu. Nisam mogao više da izdržim. Morao sam da izbacim emocije“, kazao je Rubljov.

Ruski teniser ove sezone, pre svega zbog toga što ne može da sačuva hladnokrvnost u trenucima kad loše igra, ima promenljive rezultate, a sve je počelo od turnira u Dubaiju, kad je u polufinalnom duelu sa Bublikom diskvalifokavan jer se unosio u lice linijskom sudiji i vređao ga na ruskom jeziku.

Osvojio je Masters u Madridu, na Australijen openu, Roterdamu i Dohu stizao je do četvrtfinala, dok je u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Barseloni, Rimu, Rolan Garosu i Haleu ispadao u ranim fazama turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari