Rubljov žestoko kritikovao Đokovića, ali dolazi na "njegov" turnir 1Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Ostalo je manje od mesec dana do početka Serbia opena (17. april) a organizatori turnira objavili su spisak učesnika na kojem je Andrej Rubljov postavljen za drugog nosioca.

Rus je bio krajnje kritički nastrojen prema Novaku Đokoviću u Melburnu; nije imao razumevanja za njegovu poziciju i tretman kakav je doživeo na Australijan openu, ali uprkos takvom ophođenju prema srpskom asu, odlučio je da se prijavi za učešće na „njegovom“ turniru u Beogradu.

Đoković će biti prvi nosilac na Serbia openu, turniru u organizaciji njegove porodice. neće Rubljov biti jedini predstavnik Rusije na pomenutom turniru iz serije 250, zapravo će većina respektabilnih učestvovati na tuirniru, osim Danila Medvedeva. Zaigraće Aslan Karacev, koji je prošle godine bio finalista, a stiže i Karen Hačanov, koji će biti četvrti nosilac.

„Zdravo Beograde! Vrlo sam srećan i uzbuđen što ću ove godine prvi put učestvovati na Serbia Open turniru i igrati pred vašom publikom. Vidimo se uskoro u aprilu“, poručio je Hačanov.

Status trećeg nosioca imaće Gael Monfis, peti će biti Kristijan Garin, šesti Aslan Karacev, sedmi Fabio Fonjini. Na turniru u Beogradu zaigraće posle duže pauze Dominik Tim, a nastupiće i srpski teniseri Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Turnir u Beogradu trajaće od 17. do 24. aprila. Prošlogodišnji pobednik Mateo Beretini neće braniti titulu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari