Rudi Fernandez se ne slaže sa odlukom Saveza da angažuje Lorenca Brauna 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kapiten španske reprezentacije Rudi Fernandez govorio je naturalizaciji američkog pleja Lorenca Brauna uoči Evrobasketa sledećeg septembra.

Košarkaš Real Madrida, koji nije imao najbolju nedelju nakon neočekivanog smenjivanja Pabla Lasa sa klupe tog tima, priznao je da je razgovarao sa Horheom Garbahosom, predsednikom Španskog Košarkaškog Saveza, kako bi mu preneo svoje nezadovoljstvo povodom dolaska Lorenca Brauna u nacionalni tim.

„Kao kapiten morao sam da dam svoje mišljenje. Ne čini mi se u redu. Iz štampe sam saznao da su naturalizovali tog igrača, koji nema nikakve veze sa državom, i Garbahosa me je saslušao“, izjavio je on.

Rudi je naveo primer drugih naturilozovanih igrača poput Nikole Mirotića ili Serža Ibake, ali je pojasnio da su oni bili u španskoj omladinskoj reprezentaciji.

„Postoji mnogo španskih igrača koji su zaslužili to mesto i na kraju možda neće dobiti priznanje koje zaslužuju jer je reprezentacija angažovala Brauna“, izjavio je Fernandez.

Uprkos tome, kapiten je svestan da se u toj konretnoj situaciji ništa neće promeniti pa je voljan da pomogne Braunu da se što pre adaptira na novu okolinu.

„Moramo da pokušamo da mu pomognemo što je više moguće jer će na kraju i on pomoći nama na samom takmičenju“.

Rudi Fernandez je i jedan od kapitena košarkaškog tima Real Madrida, gde su imali tešku nedelju zbog neočekivanog otkaza Pabla Lasa.

„Klub je doneo tu odluku i mi to moramo da poštujemo. Madrid je iznad svih ostalih, bili legenda ili ne, na kraju krajeva mi smo sportisti koji sve dugujemo klubu. Možda su stvari mogle biti da su mogli drugačije, ali nisu”, objasnio je Rudi koji je priznao da nije razgovarao ni sa klubom ni sa Lasom nakon tog nemilog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari