Da se drugačije radilo od početka kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2008, sada bi najbolji fudbaleri Srbije mirne duše i savesti čekali sutrašnji megdan sa Azerbejdžanom. Subotnji remi sa Jermenijom raspršio je, međutim, i pre drugih sat i po dvomeča sa bivšim sovjetskim republikama, iluziju o „orlovskom letu“ do Austrije i Švajcarske, pa će se Stanković, Krasić, Janković i društvo u Bakuu više boriti za lični obraz i ugled zemlje koju predstavljaju, nego za bodove.

Da se drugačije radilo od početka kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2008, sada bi najbolji fudbaleri Srbije mirne duše i savesti čekali sutrašnji megdan sa Azerbejdžanom. Subotnji remi sa Jermenijom raspršio je, međutim, i pre drugih sat i po dvomeča sa bivšim sovjetskim republikama, iluziju o „orlovskom letu“ do Austrije i Švajcarske, pa će se Stanković, Krasić, Janković i društvo u Bakuu više boriti za lični obraz i ugled zemlje koju predstavljaju, nego za bodove. Čak i da pobede autsajdere sa Istoka, Klemente i njegovi puleni na fudbalski Zapad mogu samo pod uslovom da vodeće tri ekipe u grupi A zaređaju sa greškama u koracima do kraja borbe u grupi A.
– Bez obzira na iskustvo iz Jerevana, ovaj meč dočekujemo izuzetno motivisani i bez straha. Svesni smo da izlazimo na megdan neugodnom i veoma ozbiljnom protivniku, ali smo uvereni u naš kvalitet i trijumf – uverava zadnji vezni naše ekipe i francuskog Lansa Nenad Kovačević, uz tvrdnju da su proteklih 48 sati od blamaže u Jermeniji bili „dovoljni za popravljanje atmosfere u ekipi“.
– U Jerevanu smo pogrešili što smo domaćinu dozvolili da vodi igru i tako dospeli u podređenu ulogu. Ponekad za pobedu nije dovoljna samo jaka želja. Očekujem da u Bakuu pokažemo drugo, bolje lice. Dužni smo to – smatra on.
Tek polovinom kvalifikacija priključeni Antonio Rukavina mnogo je (samo)kritičniji i objektivniji u komentaru poslednje u nizu bruka u režiji naših fudbalera.
– Slabi rezultati ne mogu se pravdati neiskustvom ekipe, jer protiv jakih protivnika u grupi to nije bilo uočljivo, niti presudno. Nije mi jasno zašto takva opravdanja tražimo samo za rezultate protiv slabijih rivala – iskren je desni bek Partizana, za kojeg je „nedopustiva podela na male i velike utakmice, jer motivacija uvek mora biti ista“.
– Svesni smo da posle 0:0 protiv Jermenije moramo nešto da promenimo. Konačno igramo za svoju državu i ne smemo da brukamo dres koji nosimo. Od nas je do sada bilo previše razočaranja – zna za stid defanzivac srpske selekcije, čiji je selektor juče na treningu pokušavao (verovatno prekasno) da novom kadrovskom kombinatorikom reši taktičku neuigranost, slabiju formu i odsustvo „požutelih“ ili povređenih startera.
Klemente, naime, odranije ne može da računa na iskusne defanzivace Vidića – Krstajića – Dragutinovića, a posle parne javne opomene u Jerevanu zadnja linija našeg tima biće slabija i za Stepanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari