Rukometaši Srbije u neverici, Milosavljev: Uvek nam fali ta jedna lopta 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nažalost, rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Jesu savladali Španiju u revanšu baraža (25:22) međutim taj jedan gol falio je „orlovima“ da se o učesniku planetarnog takmičenja odlučuje tokom izvođenja sedmeraca.

Imali su izabranici selektora Rojevića odličnu priliku da u poslednjem napadu, i to sa igračem više, dođu do toliko željenog gola, međutim Lazar Kukić okliznuo se u odsutnom trenutku što je poremetilo osnovnu ideju kako da se dođe do egzekucije.

Zaista je malo falilo da rukometaši Srbije nadoknade zaostatak od četiri gola iz prvog meča.

Protiv jedne rukometne velesile konstantno su vodili, imali i prednost od pet, šest golova ali na kraju nisu smogli snage, niti su imali dovoljno svežine da Špance bace na kolena.

Reprezentaciji je nedstajalo sijaset važnih igrača, počevši od kapitena Mijajla Marsenića, što se verovatno negde reflektovalo u poslednjih desetak minuta utakmice.

Imali su „Orlovi“ važnu uzdanicu na golu, s obzirom na to da je Dejan Milosavljev u revanšu odbranio čak 16 pokušaja rivala.

– Mi smo pre svega jako tužni, ali mislim da je ova publika zaslužila da nas vidi pozitivne, da im posvetimo pažnju i pokažemo zahvalnost što su nas podržali i nosili do ove pobede. Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje. Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što ćemo poslati zahtev za “vajld kard” jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu.

U odsustvu nekih važnih igrača, Miljan Pušica, pouzdani defanzivac Vojvodine dobio je dosta prostora u odbrani i čini se da je bio veoma stamen i pokretljiv na mestima tri i četiri, odnosno da se fino nadopunjavao sa Draganom Pežmalbekom.

– Zaista smo dali sve od sebe, uz toliko pehova smo uspeli da pobedimo Španiju i da odigramo generalno dva odlična meča, ali mi je žao što bar jednom sreća ne bude na našoj strani. Imali smo nekoliko odbijenih lopti koje nismo pokušili, falilo je i malo koncentracije u završnici, ali ne možemo sebi zameriti bilo šta. Dali smo sve od sebe, Banda Milosaljev je bio fenomenalan, svi su dali 100 odsto na terenu. Fenomenalan je osećaj igrati pred punim tribinama i moramo da vratimo taj kult reprezentacije kako znamo i umemo, da pokažemo svima da se kod nas igra dobar rukomet, da se voli i da zaslužuje pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari