Rukometašice Srbije dočekuju u Zrenjaninu Poljsku u baražu za plasman na SP 1Foto: STARSPORT

Najbolje srpske rukometašice večeras u Zrenjaninu (20.15) igraju prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu. Izabranice selektora LJube Obradovića očekuje duel sa Poljakinjama, a potom i revanš 6. juna u Lubinu.

Reprezentacija Srbije od 2012. ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, a potencijalni plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu bio bi i preduslov odlaska na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Srpske gracije od ponedeljka vredno treniraju za večerašnji duel u „Kristalnoj dvorani“ koja bi trebalo da bude odlično popunjena. Važna je i činjenica da će naša reprezentacija biti kompletna nakon nešto kasnijeg dolaska Dijane Radojević.

– Uvek sam optimista što se tiče rukometa. Tako je bilo i u kvalifikacijama za prošlo EP, ali i baraž sa muškarcima za SP 2019. Ubeđen sam da će devojke dati sve od sebe i da će odigrati na visokom nivou, što će nam omogućiti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Želim da u Japan odemo konačno kompletni i napadnemo mesto koje nam garantuje plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre – stava je selektor Obradović.

Poljakinje su svakako selekcija za respekt. Uostalom, rukomet je u Poljskoj „nacionalni sport“ u koji se decenijama unazad ulažu značajna novčana sredstva. Reprezentacija Srbije iskusila je kvalitet večerašnjeg rivala na poslednjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, duelom u prvoj fazi.

– To je ozbiljna reprezentacija. Pogledali smo tu utakmicu iz Nanta zajedno. Gubili smo jedan gol na poluvremenu, ali ne zbog odbrane, već zbog grešaka u napadu. Promašili smo dva šuta na prazan gol. I ovog puta će biti veći problem napad, jer nemamo kada da se uigravamo, samo tri-četiri dana ukupno. To što radimo u reprezentaciji daje rezultate, ali klupski zahtevi često nisu u saglasnosti sa onim što mi želimo da napravimo. Ako ih ubedimo da igraju na naš način pobedićemo Poljsku i plasirati se na SP – jasan je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari