Rukometašice Srbije igraju kvalifikacioni turnir za plasman u A diviziju 1Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna kadetska reprezentacija Srbije igraće od sutra do 25. novembra kvalifikacioni turnir za plasman u A diviziju, protivnice su im reprezentacije Slovačke, Slovenije i Islanda, saopštio je danas Rukomenti savez Srbije (RSS).

Srbija će se za jedno preostalo mesto u A diviziji i Evropsko prvenstvo 2023. godine nadmetati sa selekcijama Slovačke, Slovenije i Islanda, nakon što je Austrija odustala od učešća uoči turnira.

„Na Evropskom prvenstvu B divizije u Gruziji nam je izmakla pobeda protiv Holandije u finalu koja je i pre početka takmičenja bila glavni favorit za osvajanje prvog mesta. Međutim, ulaskom u finale stekli smo uslov za ovaj baraž. Dve drugoplasirane ekipe sa Evropskih prvenstava B divizija, mi i Island, kao i tri poslednje plasirane ekipe sa Evropskog prvenstva u Crnoj Gori traže jednu kartu, jedno mesto za povratak ili ostanak u A diviziji“, ocenio je selektor Zoran Barbulović.

Kvalifikacioni turnir igra se u Sportskom centru „Voždovac“, a kapacitet sale, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Srbije, biće smanjen na 30 odsto, odnosno 800 mesta.

Ulaz je slobodan, a RSS apeluje da svi posetioci poštuju propisane epidemiološke mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari