Rukometni transfer leta u Srbiji: Braća Njokas ponuđena Crvenoj zvezdi 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Borili su se za opstanak u prošloj sezoni, delimično se stabilizovali kada je Ratko Đurković preuzeo ekipu od Žikice Milosavljevića, međutim, rukometna ekipa Crvene zvezde od naredne takmičarske godine trebalo bi da izgleda mnogo bolje i da bude daleko kompetitivnija. Srpski rukometni velikan ima nameru da tokom leta napravi ekipu kadru da se odmah uključi u borbu za titilu. S tim u vezi, možda i ne čudi saznanje Mozzartsporta da su braća Njokas ponuđena crveno-belime putem jedne menadžerske agencije.

U Crvenoj zvezdi nisu želeli da barataju novcem i javnosti otkriju visinu budžeta za narednu seoznu, međutim, u Vojvodini su, možda i nehotice to uradili, pa bi 800.000 evra bilo dovoljno da se obezbede sredstva za angažovanje i proverenih, ne samo srpskih, već i evropskih imena. Među njima su i braća Njoaks, Olivije i Kevin. Obojica su prošle godine nastupala za skopski Vardar i uprkos tome što su prošli igrački zenit (36) predstavljali bi velika pojačanja na bekovskim pozicijama.

Radi se nekadašnjim francuskim reprezentativcima; Olivije je levi, a Kevin desni bek velikog evropsklog renomea, sigurno u formi igrača kakvi se na našoj sceni nisu pojavili u poslednjih dvadesetak godina.

Obojica su prošlog leta stigla u Skoplje u redove Metalurga, ali posle finansijskog kraha kluba preselili su se u tabor gradskog rivala Vardara, šampiona Evrope iz 2017. i 2019.Imali su prosečne role u Vardaru, pre svega u konkurenciji Lige šampiona, što je i razlog njihovog neostanka u Skoplju. Zvezda jeste zainteresovana za obojicu, međutim, tržište igrača se tek budi i vremenom bi mogle da se pojave i neke druge opcije.

Kevin ima dva zlata sa Galskim petlovima, evropsko 2014. godine u Danskoj i svetsko u Kataru 2015. Tokom bogate karijere, osim Vardara, branio je boje Pariza, Šamberija, nemačkih Gepingena i Gumersbaha i Benfike. Olivije ima najsjajnije odličje s Trikolorima sa Svetskog prvenstva 2017. godine, a nosio je dresove Pariza, španskog Alkobendasa, Kreteja, Nanta i nemačkog Balingena.

I dok su braća Njokas još uvek predaleko i samo kao opcije, Zvezda je dogovorila dolazak pivotmena Branka Kankaraša, 34-godišnjeg Novosađanina i nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore. Ponikao je u Jugoviću, igrao je i za Metaloplastiku, Vojvodiniu turski Mersin, francuski Istr, beloruski Meškov Brest, Metalurg iz Skoplja, a poslednji klub bio mu je Makabi Rišon iz Izraela.

Zvezda je na dobrom putu da dovede i desnog beka iz Izraela, Rotema Segala koji je prošle sezone nastupao za Makabi Rišon. Njega je želela i Vojvodina, ali je Zvezda, izgleda, bila brža i konkretnija.

Crveno-beli su zainteresovani i voljni da vrate Miljana Pušicu, koji je za Zvezdu nastupao od 2010. do 2012. Bio je potom dve godine u Vojvodini, tri u Visli Plocku, a poslednji klub bio mu je nemački Minden. Imao je tešku povredu koja ga je dugo odvojila od terena. Draško Nenadić je, takođe, jedna od opcija. Mlađi od braće Nenadić vratio se prošle sezone, ali zbog bolesti nije mogao da igra. Saradnja bi mogla da bude obnovljena, posebno ukoliko Zvezda ne pronađe pouzdanija rešenja.

Narednih dana trebalo bi da dobije i pojačanje u stručnom štabu. Iskusni stručnjak Željko Hornjak bi trebalo da preuzme brigu o golmanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari